Gå til sidens hovedinnhold

Søppel dumpet ved Siggerud

Artikkelen er over 4 år gammel

Stadig dumpes det søppel i Ski kommuneskoger. Likevel synes skogbestyrer Reidar Haugen at det er blitt bedre.

SIGGERUD: Kjører du Vevelstadveien fra Langhus til Siggerud, er det mange steder å sette fra seg bilen for den som vil på tur i skogen. Dessverre er det også noen som misbruker disse plassene til å dumpe søppel når de tror at ingen ser dem.

LES OGSÅ: Ryddet søppel i Søndre Tverrvei før 17. mai

På venstre hånd, ved bommen inn til Stallerudhytta, er det nylig kastet flere store sekker fulle av søppel sammen med rivingsavfall fra en eller annen bygning under oppussing.

– Det er kastet der siden vi var der sist, for cirka halvannen uke siden. Jeg synes det er så grotesk at jeg håper det hadde vært mulig å finne de skyldige og gitt dem en klekkelig bot! skriver en av våre lesere i en epost til ØB søndag 27. august.

LES OGSÅ: Kursdeltakere la igjen papirer, tomflasker og glasskår i gapahuken på Siggerud

Litt nærmere Siggerud, på parkeringsplassen ved Paddetjern, ligger det også en haug med søppel som er dumpet.

– Den ved Paddetjern har vi sett, så den er vi klar over. Vi bruker å se etter navn på synderen, men ved Paddetjern var det ikke noe å finne. Det ender med at kommuneskogen må rydde opp, sier skogbestyreren.

LES OGSÅ: Hvem har kastet søppel her?

– Notér bilnummer!

Søppelet ved bommen inn mot Stallerud var nytt for Haugen.

– Vi oppfordrer folk til å følge med og gjerne notere bilnummer hvis de ser noen som dumper søppel. Det er fint at folk varsler når de ser noe. Blir synderen tatt, er det bøtelegging. Politiet er veldig samarbeidsvillige. Men da trenger vi dokumentasjon på hvem som har gjort det, slår Reidar Haugen fast.

LES OGSÅ: Miljøsvin på Siggerud må punge ut med 12.000 kroner - eller møte i retten

Ingen spor etter asfaltarbeiderne

Skogbestyreren er oppgitt over dem som dumper søppel ut i naturen. Likevel synes han det er blitt bedre.

– Generelt er det mindre søppel som spres utover, og det er bra. De irske asfaltarbeiderne har vi neste ikke sett spor av i år.

Kommentarer til denne saken