SOFIEMYR: Elma Junttila-Nelhage (18) fra svenske Häcken og Emilie Østerås fra Vålerenga er begge klare for Kolbotn..

Førstnevnte regnes som noe av fremtiden i svensk fotball, og forsvarsspilleren har aldersbestemte landskamper for Sverige.

Østerås har fått noen innhopp for Vålerenga denne sesongen, men i en stall bredere enn motorveien gjennom Los Angeles har det blitt begrenset med fotball. Midtbanespilleren scoret for øvrig Vålerengas mål da Kolbotn vant 3–1 på Sofiemyr i 2018.

Talent

Kolbotn-trener Aleksander Olsen sier dette om Elma Junttila-Nelhage:

– Hun er en veldig talentfull forsvarsspiller. Ble tatt med til treningssamling med U23-landslaget til Sverige før jul som 17-åring. Venstre fot, og rolig med ballen. En spiller med stort utviklingspotensial. Det er vel en spiller de mener vil være en fast spiller for Häcken om rundt to år. Häcken er en klubb med store ressurser og bra dekning. De har vurdert det slik at hun trenger mer spilletid, sier Olsen.

Intensjonen er at 18-åringen skal være i Kolbotn ut året, men en vurdering vil bli tatt av begge parter midtveis i låneoppholdet.

Nelhage er aktuell både som venstre back og stopper hos Kolbotn, og så ut som en bra spiller den lille tiden ØB så henne under tirsdagens trening.

Gode skussmål

Emilie Østerås tråkket over under mandagens trening og trente alternativt tirsdag. Det skal ikke dreie seg om noen stor skade.

– Emilie er en spiller Stian (Tjærnås Dahl, assistenttrener) kjenner veldig godt fra tiden sin i Vålerenga. Ballskikkelig jente, og en type defensiv midtbanespiller. En sekser som egentlig gjorde det veldig bra i vinter, og spilte mye i oppkjøringen Hun får gode skussmål fra Vålerenga, men igjen, en klubb med dobbel og trippel dekning med A-landslagsspillere. Hun trenger også spilletid, sier Kolbotn-treneren.

I utgangspunktet er det også et låneopphold ut året, men Vålerenga kan ta henne tilbake halvveis hvis det skje noe med stallen der.

– Det vil hjelpe vår dekning både på trening og i kamp. Begge de to nye er klare og kan spille mot Stabæk til helga, sier Olsen.

Det er en kamp mellom to lag som begge står med null poeng etter tre serierunder.

– Vi håper vi skal være nærmere tre poeng denne gang. Klarer vi å gjøre noe av det samme som vi gjorde mot Vålerenga tror jeg vi skal ha en god sjanse til å ta de tre poengene vi ønsker oss. Men vi skal få brynt oss. Stabæk er kanskje det mest ballskikkelige laget i Toppserien til tross for at de er nyopprykket. Vi må gjøre jobben, og være gode i presspillet vårt, avslutter Aleksander Olsen.