Gå til sidens hovedinnhold

Forventer køer og dårlig føre: – Skift dekk om nødvendig

Artikkelen er over 1 år gammel

Høstferien er i gang i Oslo, Viken og Agder.

Det betyr at mange enten skal på hytta, fjellet, marka eller besøke familie. Høstferien blir i år noe utenom det vanlige, siden vi er midt i en pandemi, men nylig sa helsedirektør Bjørn Guldvog at man ikke må ha betenkeligheter med å dra bort i høstferien, melder Nettavisen.

– For de av dere som har tenkt å dra på tur i Norge, er det helt i orden – reis på fjellet eller hytta med god samvittighet, sa helsedirektøren på en pressekonferanse.

– Som det var helt fint å ha sommerferie i Norge, er det nå helt fint å ha høstferie i Norge. Men har man symptomer, så skal man holde seg hjemme, sa helseminister Bent Høie.

Dermed forventer Statens vegvesen at det blir mye trafikk på veiene etter jobb fredag ettermiddag.

– Skift dekk om nødvendig

Meteorologene var ute fredag formiddag og advarte bilistene om dårlige kjøreforhold.

– Skal du på fjellet i høstferien? Da må du være obs når du er ute å kjører bil. Fra natt til lørdag til lørdag ettermiddag er det sendt ut gult farevarsel for snø over 700-900 meter i Sør-Norge. Hold deg oppdatert på http://yr.no/farevarsel, skrev, Meteorologisk institutt på Twitter.

Statens vegvesen har derfor en klar oppfordring til alle som skal ferdes på veiene.

Sjekk siste nytt om trafikksituasjonen her.

– Idag starter høstferien for mange, og vi forventer en del trafikk. Følg med på vær og føre, og skift dekk om nødvendig, skriver Vegtrafikkensentralen øst på Twitter.

Vil ikke bli gjort

Skal vi imidlertid tro Tryg Forsikring kommer mange til å få seg en ubeleilig overraskelse, siden dekkskifte er ikke noe folk flest har i tankene på dette tidspunktet av året.

- Mange bilister blir alltid overrasket av snø på veien, og uansett dekk oppleves det uvant å kjøre på da det er lenge siden man sist var på vinterlige veier. Generelt venter altfor mange altfor lenge med å skifte til vinterdekk, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Kommentarer til denne saken