FOLLO: Fredag er det nok en gang varslet store snømengder i distriktet, og det er sendt ut farevarsel på gult nivå i vår del av Østlandet, hvor det er ventet 10-25 cm snø. Igjen er det ventet at dette kan medføre store utfordringer i trafikken.

LES OGSÅ: Ny runde med heftig snøvær: – Blir utfordrende igjen

Forventer utfordringer

Etter en stille natt i Nordre Follo og Ås, er Politiet i Øst forberedt på at det kan bli hektisk på veiene utover dagen.

– Vi forventer utfordringer og håper at det skal gå bra. Men nå meldes det ganske mye snø i løpet av dagen, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til ØB fredag morgen.

Han oppfordrer folk som skal ut i trafikken til å ta det med ro og holde avstand; og hvis man ikke trenger å kjøre: vurdere å la bilen stå.

– I hvert fall på hovedveien er mye gjort hvis man senker farten litt og holder avstand, påpeker han.

Mindre trafikk

Når ØB snakker med trafikkoperatør Trude Lindstad i Statens vegvesen rett før klokken halv åtte, bekrefter hun at trafikken stort sett flyter greit, og de har foreløpig ikke fått spesielle problemer på veiene i Follo.

– Det er ingen tvil om at de fleste har tatt lærdom av hvordan været var på onsdag. Det er egentlig veldig rolig på hovedveinettet inn mot Oslo, og det er lite biler i forhold til det som er vanlig, sier hun.

Det gjelder ikke bare inn mot hovedstaden fra Follo, men også nordfra og vestfra.

På vegvesenets kameraer av hovedveiene, kan hun se at det er bart i sporene.

– Men spesielt på E6 må man være obs på snø mellom spora ved filskifte, understreker hun.

Lenger reisetid

Selv om det er mindre trafikk enn normalt fredag morgen, er det meldt snø utover hele dagen, og hun ser ikke bort fra at det er en del som etter hvert skal av gårde til hytta. Hun påpeker også at det kan være mer snø og mer utfordrende forhold på de mindre veiene.

Generelt ber hun folk senke farta, ta høyde for uforutsette ting og være forberedt på at reisetiden kan være lenger enn forventet.

ØB følger situasjonen på veiene utover dagen, og streamer direkte fra Vinterbro fra klokken syv fredag morgen.

FØLG MED HER: I dag er det ventet store utfordringer i trafikken - vi strømmer live og gir deg siste nytt

LES OGSÅ: Ny dag med snøkaos: – Du bør absolutt vurdere om du må ut å kjøre