Gå til sidens hovedinnhold

Julius (17) vil bli proffspiller

Artikkelen er over 6 år gammel

Ski: Follo er en av fotballklubbene med mest lokal profil i landet, med et lag bestående nesten utelukkende av lokale spillere. Julius Skaug (17) fra Drøbak håper å være en av de neste som tar steget til A-laget.

Skaug har vært i Follo i to år, i tillegg til året før det i samarbeidsklubben Follo SFK. Unggutten beskriver seg selv som en «uforutsigbar, rask og klok angrepsspiller». Allerede i fjor fikk Skaug sine første minutter i Follo-trøya for A-laget, som han har trent med det siste halvåret. Nå er 1998-modellen lysten på mer.

– Det soleklare målet for sesongen er å bli med i en tropp i OBOS-ligaen og få noen minutter. Det er et tomrom etter Fitim Azemi, og nå som han har forsvunnet blir det mange andre gutter som stepper opp og det gir muligheter.

Den tidligere DFI-spilleren forteller også at han på lengre sikt ønsker å leve av fotballen. Han forklarer at salget av lagets storscorer Fitim Azemi til Tippeligaen sørger for inspirasjon.

– Jeg må si at jeg har proffambisjoner, og det tror jeg det er generelt i klubben og. Jeg kan ikke skjønne at det er noe bedre å leve av enn fotball. Det gir ekstra motivasjon å se Fitim som går til Bodø og nå kan leve ut proffdrømmen.

Skaug skryter mye av klubben sin når det kommer til utvikling av unge og talentfulle spillere. Han forteller om en 10-15 treninger i uken hvor seriøsitet og detaljorientering er i fokus. 

– Follo er bedre enn svært mange på utvikling av talenter. Er du god nok og trener hardt nok får du spille. Det som er veldig kult er jo at nesten alle sammen er lokale gutter samtidig som vi har gode trenere og et profesjonelt fotballmessig opplegg.

Vil ha lederrolle

For Skaug handler ikke fotballen bare om å score mange mål og individuelle prestasjoner, han vil også gjøre lagkameratene bedre.

– Jeg vil etablere meg som en ledende spiller på juniorlaget, og være en alle ser opp til. En som leder med et godt eksempel, og viser de andre juniorgutta hvor standarden de skal komme opp til er. Da kan det være vi som spiller i OBOS- eller Tippeligaen for Follo om fem, seks og syv år.

Skaug trekker frem A-lagets midtbanegeneral og supporterfavoritt Patrik Karoliussen som et eksempel på rollen han er ute etter.

– Jeg ser etter en rolle som Patrik har når jeg trener med A-laget. Han har vært på hundrevis av treninger og er en god spiller, men han er fortsatt mest ivrig på å slå en perfekt pasning i oppvarmingen og alltid ha en god involvering. Hvis ikke er han skuffet med seg selv.

Kommentarer til denne saken