SOFIEMYR: Kolbotn avsluttet vårsesongen i Toppserien med seier 3-1 hjemme mot Trondheims-Ørn, noe som betyr at de tar VM-pause med en sjetteplass på tabellene.

- I dag synes jeg det var helt fortjent at vi fikk med oss tre poeng. I onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar var det god innsats og jeg hadde en god følelse, men vi fikk bare med oss ett poeng. Endelig fikk vi betalt, sier Kolbotn-trener David Brocken.

- Seieren i dag betyr også at vi fikk en fin avslutning på vårsesongen. Nå har vi noe å se frem imot til høsten, legger han til.

Mistet ballen

Det var imidlertid gjestene fra Trondheimsom kom klart best i gang, og som åpnet scoringene. Tonje Pedersen mistet ballen noe unødvendig på midtbanen, trønderne visste å utnytte kontringsmuligheten og Lisa Marie Karlseng Utland satte inn målet etter at de hadde skapt en to mot én-situasjon foran Siiri Välimaa.

Såpe på hanskene

Men midtveis i omgangen endret kampen karakter, hjemmelaget tok over føringen, og dette markerte Jenny Norem med å sette inn 1-1 etter at Ørn-keeper Kristine Nøstmo så ut til å ha såpe på hanskene og ga Norem både to og tre skuddmuligheter.

I det 35.minutt tok hjemmelaget ledelsen – noe heldig. Alle på pressebenken ble bare sittende og se på hverandre i undring over at det ikke ble vinket offside da Jenny Norem ble spilt gjennom på høyrekanten. Hun la inn til Synne Jensen, som kunne se at et løst skudd trillet sakte inn bak Trondheims-Ørns keeper.

Skrudde ballen i mål

VM-klare Solveig Gulbrandsen var endelig tilbake på Kolbotns midtbane fra start, men fikk på ingen måte markert seg før pause. I andre omgang begynte vi å få se noen av disse lange føringene hennes, og etter ti minutter gikk hun på tvers utenfor 16-meteren, før hun skrudde ballen rundt keeper og i mål.

Hadde vi ikke sett den scoringen før?

Resten av kampen hadde gjestene ballen mest, men vertenes ledelse var sjelden truet. Siiri Välimaa i Kolbotns mål virket trygg og tok det som kom.

- Burde scoret mer

Mot slutten kunne faktisk Synne Jensen ved et par anledninger ha økt ledelsen, men i hennes avskjedskamp før hun drar til Tyskland ble det med den ene scoringen for hennes vedkommende.

- Vi spilte ikke fin fotball i dag, men så er det også vanskelig ute på den våte og ujevne banen. Jeg er glad for å kunne avslutte med seier, men jeg burde nok scoret et mål eller to til, mente Jensen.

Vi fulgte kampen live:

90: Dommer blåser av og Kolbotn går inn i VM-pausen med en meget overbevisende seier.

89: Trondheims-Ørn er nære en vakker redusering like før slutt med et knallhardt langskudd.

86: Ellvebakken kommer inn for en god Norem.

82: Gulbrandsen viser seg frem som servitør til Jensen nok en gang med en vakker langpasning. Medtaket til Jensen står imidlertid ikke i stil.

80: Norem kriger ballen frem til Gulbrandsen. Superveteranen prøver seg på en frekk lobb med lite suksess.

74: Gulbrandsen trer gjennom Jensen på mesterlig vis. Sistnevnte burde sette sitt andre for dagen alene med Nøstmo, men avslutningen går rett i fanget på Trondheims-Ørns sisteskanse.

71: Utland blir spilt gjennom alene med keeper for andre gang i kampen, men i dette tilfellet avverger Valimaa på strålende vis.

68: Et flott soloraid fra Haugstøyl ender med en avslutning rett på Valimaa.

66: Liten dødperiode i kampen nå. Kolbotn virker å være fornøyde med resultatet og roer ned, mens en resignasjon har spredt seg hos bortelaget.

57: Det bøtter ned på Sofiemyr stadion og det merkes når Jensen for andre gang på noen minutter sklir på vei gjennom mot mål.

56: Kolbotn har vært meget solide etter sidebytte, og presser Trondheims-Ørn i regnværet på Sofiemyr stadion. Jensen er svært nære å legge på til 4-1 etter flotte kombinasjoner med Norem.

53: For en scoring! Solveig Gulbrandsen markerer at hun er tilbake med et vakkert mål. Veteranen skjærer innover i banen og setter ballen elegant og følsomt over en sjanseløs Nøstmo. 3-1 Kolbotn.

49: Utland vinner en duell og er på vei gjennom, men Valimaa er tidlig ute og avverger.

45: Trondheims-Ørn gjør et dobbeltbytte etter pause. Adserø og Fremo har kommet inn for henholdsvis Olsvik og Engen.

Pause

45: Kampen dabber av mot slutten av omgangen, og stillingen forblir 2-1 til pause.

41: Utland får en brukbar mulighet til å utligne, men dunker volleyavslutningen himmelhøyt over mål.

37: Pedersens viktige pasning på kontringen er det siste hun gjør for dagen, ettersom hun må ut med skade. Inn kommer jubilant Eirin Kleppa.

35: 2-1 Kolbotn! Hjemmelaget kontrer fint med Norem og Pedersen som hovedaktører. Sistnevnte finner Jensen foran mål, som enkelt triller ballen i nettet i avskjedskampen. Kolbotns nummer 10 kan se ut til å være offsideplassert, men dagens kampleder unnlater å blåse, og hjemmelaget har snudd kampen.

31: Jensen får kampens største mulighet utenom målene hittil når hun får ballen alene på snaue 10 meter. Avslutningen er svak og går godt til side for mål.

29: Jensen runder Flakk og stormer inn i Trondheims-Ørn-boksen i reneste Cristiano Ronaldo-stil. Uheldigvis for hjemmelaget er innlegget upresist. 

28: Det er stillingskrig på Sofiemyr stadion. Ingen av lagene greier å sette inn skikkelig press, eller komme til mange sjanser.

22: Kolbotn har fått blod på tann nå. Jeppesen starter et flott angrep med å stjele ballen og spille en leken vegg med Lund. På det påfølgende innlegget er Jensen bare centimetere unna scoring.

20: 1-1! Norem utligner for Kolbotn etter rot i Trondheims-Ørns 16-meter. Først slår Nøstmo et innlegg rett i føttene på Norem, men supertalentets første avslutning blir avverget. Imidlertid kommer også returen i føttene på 1998-modellen, som ikke lar seg be to ganger, og pirker ballen i et bortimot åpent mål.

18: Det er ikke keepernes dag på Sofiemyr stadion hittil. Denne gangen er det Nøstmos tur til å forære motstanderlaget en mulighet på et sølvfat med en forferdelig pasning. Imidlertid får Jensen et dårlig touch, og Trondheims-Ørn får klarert.

14: Kolbotn slår nesten umiddelbart tilbake! Etter litt klabb og babb får Jeppesen ballen på kanten av 16-meteren. Spissens forsøk går ørlite til side for stolpen.

13: 1-0 Trondheims-Ørn! Bortelaget kommer på en fin kontring som ender med Utland alene med keeper. Hun viser hvorfor hun er VM-klar, og sender enkelt de gulkledde fra Trondheim i ledelsen.

11: Norem gjør en fin jobb på kanten og slår ut til Pedersen. Sistnevnte oppsummerer Kolbotns start på kampen med en stygg bom på ballen.

7: Brukbart forsøk fra Trondheims-Ørn på frispark. Det er helt klart gjestene som har startet best på Sofiemyr stadion.

5: Stygg glipp i Kolbotn-forsvaret! Valimaa bruker alt for lang tid med ball og mister kula til Utland. Kolbotns sisteskanse klarer imidlertid å redde seg inn igjen med en patent redning.

4: Gjestene får kampens første skudd på mål, med et innlegg som overrasker Valimaa. Det påfølgende hjørnesparket får Kolbotn klarert.

1: Sofiemyr stadion er glissent, og det er sterk kontrast fra forrige helgs folkefest.