Gå til sidens hovedinnhold

Ungt Follo FK 2 nær sjokkseier

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: Follo FK 2 spilte uavgjort 1-1 hjemme mot en av opprykksfavorittene i 3. divisjon, Kråkerøy, mandag kveld. Follo stilte med et nesten rent juniorlag da flere av dem som har slitt benken på A-laget i OBOS-ligaen er aktuelle for en startplass mot Trosvik i cupen på onsdag.

Follo gjorde en meget godkjent første omgang mot Kråkerøy, og var faktisk nærmest scoring de første 45 minuttene. Håvard Dalseths forsøk da han rundet Kråkerøys keeper, og fikk skutt fra litt skrått hold, ble imidlertid reddet på streken.

 Håvard Dalseth må se dette forsøket bli reddet på streken. FOTO: KNUT STENSETH

Det unge Follo-laget, som hadde med seg rutinerte Anders Særvold i midtforsvaret, trillet ball og fremsto som et bra fotballag de første 45 minuttene.

Fikk kjørt seg

Guttene fra Fredrikstad hadde tydeligvis fått en oppstrammer under hvilen. Kråkerøy kom på banen og stresset Follo på en helt annen måte de siste 45 minuttene. Bare tverrliggeren, ved et par anledninger, og en meget god Knut-André Skjærstein mellom stengene hindret Kråkerøy i å score.

Follo så faktisk ut til å gå mot en sjokkseier da Tore André Sørås stormet gjennom på en strålende kontring og ordnet 1-0 til Follo i det 86. minutt.

Bare to minutter senere utlignet imidlertid Joacim Olsen for bortelaget. Den unge Follo-gjengen holdt unna i sluttminuttene og tok med seg det ene poenget.

Follo-trener Anders Fredriksen oppsummerte det hele slik:

- Vi var tidvis veldig heldige i andre omgang. I første omgang har vi grei kontroll uten nødvendigvis å skape så veldig mye. De kom høyere på oss i andre omgang, vi ble litt stressa og de skapte en del muligheter hvor vi var både heldige og hadde en god keeper, sier Fredriksen.

Godt fornøyd med en pinne?

- Jeg kan ikke si annet slik kampen etter hvert ble. Vi hadde med mange uerfarne og unge spillere som fikk kjenning av hvordan det er å spille på et sånt nivå. Vi står igjen med ett poeng, kjempemasse lærdom og gutter som har vokst ti centimeter på 90 minutter, sier Fredriksen.

Tabell 3. divisjon avdeling 1

Kommentarer til denne saken