Status Quo falt for bildene til Tovita (55) fra Langhus

STAS: Status Quo falt for dette bildet fra Sentrum Scene og bruker det i markedsføringen sin. ALLE FOTO: TOVITA BRÅTHEN RAZZI

STAS: Status Quo falt for dette bildet fra Sentrum Scene og bruker det i markedsføringen sin. ALLE FOTO: TOVITA BRÅTHEN RAZZI

Artikkelen er over 2 år gammel

Et av Storbritannias største rockeband henvender seg til Bøleråsen når de trenger å markedsføre seg.

DEL

LANGHUS: Status Quo ble så fornøyde med bildene de så fra konserten på Sentrum Scene i mai at de har kjøpt ti bilder.

De er tatt av en 55 år gammel hobbyfotograf fra Langhus.

– Jeg er kjempeglad for at folk liker bildene mine. Artistene sier jeg «viser sjelen deres», sier Tovita Bråthen Razzi.

Venter på det gode bildet

Hun begynte å fotografere for alvor som 50-åring. Gjennom Tovita Razzi Eventphotos har hun fotografert mange forskjellige artister.

– Jeg står og venter på det gode bildet. Når du kjenner musikk, vet du når ting skjer. Artistene sier jeg bryr meg om hvordan de ser ut. Jeg får mange gode tilbakemeldinger. Jeg merker når jeg står i fotopiten at jeg får bedre kontakt med artistene fordi jeg er kvinne, sier hun.

Hun har levert en del bilder til Scanbike. Det var også på den måten at hun kom inn på Status Quo-konserten i mai.

– Jeg fikk en mail fra Status Quo en stund etterpå. De lurte på om jeg hadde flere bilder fra konserten. De hadde sett et bilde de likte kjempegodt, sier Tovita Bråthen Razzi.

Hun lurte først på om det var bare tull, men henvendelsen var ekte nok.

– Dette var en vanlig konsert hvor fotografene får være der på de tre første låtene og så må ut. Sånn er det når de store artistene har konsert. Da er det hektisk, sier hun.

Startet med Elvis

Det hele startet med at hun reiste rundt på tributekonserter for Elvis.

– Plutselig fikk jeg beskjed fra Elvisfestivalen i Danmark om jeg kunne komme dit og være fotograf. Der ble jeg kjent med enda flere «Elvis»-artister, forteller hun.

Hun kom i kontakt med VIP Booking, noe som igjen gjorde at hun fotograferte et Beatles-show hos Color Line.

– Da var Det Betales, Åge Sten Nilsen og Tor Endresen der. Åge la ut et bilde av hele gjengen på Instagram og skrev mitt navn under. En stund etter cruiset fikk jeg en melding fra ham om jeg hadde lyst og anledning til å være fotograf på det nye Queen-showet deres, forteller Tovita Bråthen Razzi.

Hun har gjort flere oppdrag for Åge Sten Nilsen etter det.

– Han sier hver gang at han digger bildene mine. Og Elvis-gitarist James Burton har delt hele albumet mitt på sidene sine. Det er helt rått, sier hun.

Drømmer om Pink Floyd og Shaggy

Neste oppdrag er Jacob Conradi i Bærum kulturhus fredag.

– Har du noen drømmeartister du kan tenke deg å fotografere?

– Jeg kan tenke meg å stå bak Pink Floyd eller Shaggy når han har konsert. Eller Rolling Stones, da. Fy søren, det er drømmen min! Det skal jeg få til. Kanskje jeg skal ta kontakt med dem når jeg blir 60? sier hun.

– Når managementet til Status Quo ringer og sier tusen takk og sier bandet er fornøyd med bildene mine, da tenker jeg at jeg kanskje er litt flink.

Artikkeltags