Vi har et tilbud til deg. Prøv ØB+ og få tilgang til alt på ØB.no i åtte uker for kun 99 kroner.

SKI: Vandreutstillingen 60 chicks – wild picskommer den til Norsk Naturfotofestival i Ski 12. og 13. mars. Du kan se den lørdag og søndag i andre etasje på Thon Hotel Ski.

– 13. februar 2016 hadde vi premiere for den store naturfotoutstillingen i Västerås og både radio, tv og presse var til stede. 1400 tilskuere bidro med positiv omtale og mange av fotografene hadde også tatt turen. En stor suksess.

Vandreutstillingen er et unikt samarbeid mellom Norge, Sverige og Finland der 20 kvinnelige naturfotografer fra hvert land har blitt trukket ut til å delta med et bilde. Noen av fotografene har lang erfaring og har hatt egne utstillinger, andre debuterer her.

Formålet med utstillingen er blant annet å bygge nordisk nettverk og løfte frem kvinnelige fotografer som ikke er modne for en separatutstilling. Vi ønsker å vise at det finnes kvinner i BioFoto, mange som hverken sees eller høres i miljøet.

Rammer av gammelt trevirke

En stor utstilling får mye oppmerksomhet og interesse i seg selv. Bilderammene er laget av gammelt trevirke som gir en spesiell følelse – vi ønsker å forsterke følelsen av at vi har tatt med oss naturen inn i utstillingsrommet.

Utstillingens 60 bilder viser en stor variasjon i hva vi liker av motiver og metoder for fremstilling av bildene. Her har vi valgt at fotografen står fritt, men at det informeres om hva man har gjort.

Lokalene i Sverige og Norge er tradisjonelle og knyttet til en fotofestival. Bildene får oppmerksomheten alene.

I Finland skal bildene inn i en spesialutstilling i Haltia som er et utstillings- og evenementscentrum og ligger i Noux nasjonalpark. Her vil det bli både workshops, natursti med fotokonkurranser, foredrag, film og installasjon i løpet av sommeren-16. Utstillingen skal henge frem til våren 2017. Det ventes nærmere 300.000 besøkende i perioden, så her vil bildene bli sett av mange! forteller Heidi Mellingen, en av fotografene som viser arbeidene sine.