Fra Oppgård Turlag til Nordre Follo Turlag

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Oppegård Turlag ble etablert i 2013 og kan se tilbake på 6 aktive år med turtilbud til barn, voksne, pensjonister og nye landsmenn og med merking av turstier i nærområdene.

DEL

NORDRE FOLLO: Turlaget ønsker nå å bli et turlag for hele Nordre Follo kommune. Ski har i dag ikke noe eget turlag, men et aktivt Barnas Turlag med stor aktivitet. Lederne der vurderer det hensiktsmessig å delta i et Nordre Follo Turlag. For 2019 vil Barnas Turlag i Ski og Oppegård gjennomføre hver sine program. Barn og foreldre fra begge kommuner vil selvsagt være velkomne begge steder. Fra 2020 vil programmene bli samordnet.

For å lykkes i å gi et bedre tilbud til de voksne må turlaget rekruttere frivillige bosatt i Ski som kan være turledere og stiryddere. Først på programmet står etablering av en Aktiv i 100-gruppe i Ski som skal gi tilbud til pensjonister og andre som har muligheter til å gå tur midt i uka. Hovedansvarlig for dette er Arne Norum, som gjerne vil komme i kontakt med frivillige. Vi håper disse turene kan komme i gang over sommerferien, og at vi da har fått kontakt med flere i Ski som kan være med å planlegge turprogrammet i 2020.

For 2019 har Oppegård Turlag et omfattende program, som selvfølgelig innbyggere i Ski og andre kommuner er velkomne til å delta i. Sammen med historielaget markerer vi det siste året som egen kommune ved å besøke alle de 17 middelaldergårdene som er symbolisert i kommunevåpenet. En av høstens siste søndagsturer er en vandring fra Oppegård til Ski. Ellers har vi hver søndag i vår og høst turer som besøker kommunens egne og nære friområder. Enkelte av turene er også tematurer:

* 5.mai får du sjansen til å lære kart og kompass.

* En søndag blir erstattet med lørdag, 11.mai. Da skal vi opp grytidlig og sammen med to fugleeksperter lytte til fuglene.

* Kanotur i samarbeid med Oppegård Røde Kors er planlagt på Gjersjøen.

* Sanking av kortreist og gratis mat, to turer i samarbeid med Follo sopp- og nyttevekstforeningen.

Hvordan kan det ha seg at nordmenn blir så åpne og hyggelige når de kommer ut i skogen? Nye landsmenn har reflektert over den erfaringen. I DNT har vi, gjerne i samarbeid med kommunen og Røde Kors, egne internasjonale turer. Disse turene har en ekstra myk tilnærming, ikke for å gi svar på hvorfor nordmenn er blidere ute på tur, men for å gi opplevelser i naturen og praktisere det norske språket.

Andre turer er spesielt rettet mot barnefamilier. Barnas Turlag har allerede hatt 2 turer med bålkos. Neste tur er til Pinnåsen og Grytåsen i mai. Til høsten har de også en overnattingstur ute. Wow – det blir veldig spennende, men de foresatte er med og holder unna tusser og troll. Og det kan suppleres med turer i Ski.

Turlaget har ikke bare tilbud på søndager. Den mest aktive gruppa vår er Aktiv i 100 som har turer året gjennom hver mandag kl 11.00 fra Kolben. Her deltar gjennomsnittlig 40 turglade personer hver uke.

Alle turene er gratis, men hvis det er behov for reise, så må det dekkes av den enkelte. Med unntak for kanoturen kreves ingen påmelding. Detaljer om turene finner du https://oppegard.dntoslo.no/turer-og- aktiviteter/ og i en folder som skal være delt ut i alle postkasser i Oppegård. Der står det hvor lang turen er, hvordan terrenget er og hvor turen starter. Har du spørsmål, ta kontakt med oppgitt turleder.

Artikkeltags