Etter å ha vært på reise noen uker, kom vi hjem til vår trivelige leilighet på Vevelstadåsen hvor vi har bodd og stortrivdes siden 2005. Vi skulle bestille båttur på Oslofjorden og dagstur med Skibladner for gavekort vi har fått av gode venner. Da gikk det for alvor opp for oss hva som skjedde ved ruteomleggingen 4.7. Vi visste at det skulle skje, men hadde ikke sett konsekvensene.

Vi er ikke i stand til å gå hjem fra Vevelstad stasjon. Følgelig må vi være med «siste» tog 17.35 for å få buss. Båtturen på fjorden starter kl 17.00 og varer i tre og en halv time! Hadde dessuten tenkt å ta turen på en søndag. Fortsatt må vi ta «siste» tog med buss fredag kl 17.35! Vi må derfor kjøre bil til våre venner på Skullerud som skal være med på turen, ta t-banen til sentrum, ta t-banen tilbake til Skullerud, overnatte hos dem (vin til rekene), og kjøre bil hjem igjen dagen etter!

Å ta en tur til Oslo for å kose oss en sommerkveld eller f.eks. gå på teater, hvilket ikke var noe problem før 4.7., er ikke lenger mulig. Da må vi enten kjøre bil (ingen utepils eller vin i pausen), eller få noen til å kjøre oss hjem!?

Vi har nær familie på Majorstuen og har i mange år reist kollektivt til dem. Det er ikke lenger mulig (se ovenfor), så nå må vi kjøre bil dit med de kostnader og problemer (parkering) det medfører.

Vi har bodd på ytre Nordmøre (Utkant-Norge!) i mange år før vi flyttet til det sentrale Østlandet (Vevelstadåsen). På ytre Nordmøre må man forholde seg til å bo øde og klare seg selv uten kollektivtilbud på kveld og helg, men på Vevelstadåsen! Hva er dette for noe tull?

Det har vært presentert en rekke konstruktive forslag til hvordan dette kan løses enkelt. Jeg skal ikke blande meg i den debatten, men se til å få ordnet busser til Vevelstadåsen på kveld og helg fra vinterrutene skal startes opp i august! Og ikke kom med at dette er umulig. Jeg har jobbet i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus i mange år, og sett hva det er mulig å få til på kort varsel. Valgte løsning for Vevelstadåsen er det planmessig dummeste jeg har sett!

Hilsen Øyvind Trondsen, pensjonert HMS-konsulent, instruktør og bussfører i Unibuss AS.

Les mer om saken her:

Les også

Et hjertesukk fra Vevelstadåsen