ÅS: – Nå er det skikkelig gøy for nå begynner folk å etterlyse «Freskuke», sier Hanne Dølheim.

Da er det bare å finne frem turskoene og joggedressen og gjøre seg klar. Det være seg til ukens første arrangement som er Kom deg ut-dagen til Vard- åsen kommende søndag eller åpning av Kroerløypa tirsdag. I tillegg inviteres små og store til å finne enkle poster langs kulturminnestien fra Ås ungdomsskole til Holstad onsdag.

– De to stiene viser at frivillige har gjort noe for at alle kan komme seg ut i nærområdet, sier Tone Eng ved Frivillig- sentralen.

Familieaktiviteter

«Freskuke» fornyer seg stadig. Gåtesten er gått ut, folk ble rett og slett for spreke. Det er færre foredrag. I stedet satses det nå på aktiviteter der hele familiene kan komme seg ut.

– Vi har lagt mest mulig av arrangementene til ettermiddagen slik at folk skal rekke hjem, sier Bente Sperlin som er folkehelsekoordinator i Ås kommune.

Spennende foredrag

Åpningen av «Freskuke» skjer mandag 7. september.

– Etter åpningen får vi et spennende foredrag ved forfatter og skribent Niels Christian Geelmuyden som vil ha sannheten om maten vi spiser på bordet.

Ås kommune og NMBU samarbeider om «Freskuke». Nytt av året er konsert i Vitenparken torsdag med bandet «Drømmere og Drankere».

Fredag følges tradisjonen med fotballturnering og lørdag er det Årungen rundt, som turmarsj eller løp for de sprekeste.