Gå til sidens hovedinnhold

Frihet til å være deg sjøl!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er bedre å være skeiv i Norge enn i mange andre land. Vi er et åpent, inkluderende og godt samfunn på mange måter. Likevel!

Vi hører stadig historier om lhbtiq-personer som opplever hets, trakassering og diskriminering. Historier om skeive som ikke får være seg selv, og som ikke får leve sine egne, frie liv. Transpersoner og bifile har dårligere levekår enn heterofile, men også dårligere enn det lesbiske og homofile opplever viser en levekårsundersøkelse. Så innsatsen for skeives rettigheter, levekår og livskvalitet må styrkes. Vi kan ikke være bekjent av at folk diskrimineres på grunnlag av seksuell orientering, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk mv.

Konverteringsterapi må forbys!

Noen forsøker å «kurere» skeive til å bli «hetero» i dette landet. Konverteringsterapi foregår i Norge, og noen barn sendes ut av landet for å "helbredes" fra egen legning.

Regjeringen har heldigvis varslet den vil sende på høring et lovforslag om forbud mot konverteringsterapi. Folk skal ikke utsettes for dette «psykiske overgrepet». som samfunn skal vi si et klart nei til undertrykkelse og ja til frihet, mangfold og inkludering. Et forbud vil være normdannende og en historisk milepæl i kampen for skeives rettigheter.

Venstre har alltid kjempa for retten til å være den du er. Det er vårt grunnleggende, liberale verdisyn. Det finnes ikke "vanlige" og "normale" liv, Vi er alle forskjellig. Takk og pris for det.

Camilla Hille, Kandidat for Venstre til stortingsvalget 2021

Kommentarer til denne saken