Ordførerne skal overnatte ute i lavvo på Breivoll. Lyst til å bli med på åpningen av Friluftslivets år?

Bålfest: Breivolls Venner og Rikke Soligard er blant arrangørene til «Natt i naturen» på Breivoll tirsdag kveld. foto: Solveig wessel

Bålfest: Breivolls Venner og Rikke Soligard er blant arrangørene til «Natt i naturen» på Breivoll tirsdag kveld. foto: Solveig wessel

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fire av Follo-ordførerne stiller sporty opp og overnatter utendørs i forbindelse med starten på Friluftslivets år.

DEL

BREIVOLL: Tirsdag 13. januar går startskuddet for Frilufts- livets år 2015, en nasjonal markering av norsk friluftsliv. Hovedarrangementet på åpningsdagen blir i Tøyen- parken i Oslo der kronprins Haakon foretar den offisielle åpningen.

I lavvo på Breivoll

Lokalt blir dagen markert på Breivoll der Breivolls Venner, Naturvernforbundet, speiderne og Ås Turlag inviterer til en «Natt i naturen». Spesielt invitert er ordfører, rådmann, politikere og ansatte i administrasjonen i Ås kommune.

– Det blir samling rundt bålet med mat og bålprat der vi blant annet vil diskutere hva kommunen og organisasjonene sammen kan få til dette året, sier Rikke Soligard i Breivolls Venner.

Hun oppfordrer alle som skal overnatte om å ta med varme klær, et godt underlag og en varm sovepose.

Arrangementet var planlagt på hovedstranden på Breivoll, men på grunn av toalett- forholdene blir det flyttet til handikapstranden.

Inntil i går hadde 181 ordførere takket ja til å overnatte ute natten mellom 13. og 14. januar. Ordfører Johan Alnes i Ås er ikke blant disse, mens Ås-rådmann Trine Christensen, ordfører Anne Kristine Linnestad i Ski, Thore Vestby i Frogn, Tonje Anderson Olsen i Enebakk og Nina Sandberg i Nesodden er klare for en vinternatt utendørs.

Aktivt friluftsliv

Klima- og miljødepartementet er prosjekteier og Miljødirektoratet prosjektleder for Friluftslivets år 2015 som er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv. Friluftslivets år ble også arrangert i 1993 og i 2005.

Tanken er at året skal gi varige resultater i form av økt deltagelse i friluftsliv og større bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse. Målet er å nå ut til hele befolkningen.

Artikkeltags