Gå til sidens hovedinnhold

Markerte åpningen av Friluftslivets År med bålkaffe, suppe og diskusjoner

Artikkelen er over 6 år gammel

Bålprat og overnatting

ÅS: Sammen med 1. Ås speidergruppe, DNT Ås turlag og Naturvernforbundet Ås, markerte Breivolls Venner åpningen av Friluftslivets År 2015, i kveld.

Organisasjonene hadde invitert med seg politikerne i Ås, folk i administrasjonen og resten av befolkningen til åpningsmarkering på Breivoll, og utfordret samtlige til også å overnatte ute fra tirsdag til onsdag.

Rundt 20 personer var samlet til markeringen tirsdag kveld, og rundt bålet på Breivoll satt blant annet ordføreren, politikere fra ulike partigrupper, representanter fra ulike foreninger og lag i kommunen samt lokalfolk med interesse for friluftslivet.

– Det er idyllisk å sitte rundt bålet å snakke. Vi har vært innom mange interessante tema, og hatt gode samtaler. Dette var et fint initiativ, meddeler ordfører Johan Alnes.

For samtalen rundt bålet var innom mange tema, blant annet turmuligheter i kommunen, Breivoll gård, et vern av Follomarka og samarbeid mellom kommunen og frivillige organisasjoner.

– Vi er godt fornøyde med kvelden så langt, og det har vært utrolig hyggelig, sier Rikke Soligard som er leder i Breivolls Venner.

Hun gledet seg over oppmøtet, og gode samtaler rundt bålet.

Noen er det også som sover ute på Breivoll i natt. Ordføreren måtte melde forfall fra overnattingen, men rådmann Trine Christensen tok utfordringen på strak arm. Sammen med blant annet Solveig Schytz, Ola Nordal og Kristine Lien Skog ligger hun over på Breivoll, sammen med fem andre.

Markert over hele Follo

Det er ikke bare i Ås åpningen av Friluftslivets År ble markert i kveld.

På speiderhuset i Ski kom ordfører Anne Kristine Linnestad på besøk, til speidergruppens markering av starten på Friluftslivets År. På Siggerud Skole overnatter flere elever ute til i morgen.

Frogn-ordfører Thore Vestby har på forhånd sagt at han skulle sove ute i natt, det samme har ordfører på Nesodden, Nina Sandberg.

Kommentarer til denne saken