Nå begynner Friluftslivets uke, så kom deg ut

Fint i naturen: Det er mange artige ting man kan gjøre ute, og man kan ha hyggelige fotturer i skog og mark. Dette bildet ble tatt på Flå i fjor høst.

Fint i naturen: Det er mange artige ting man kan gjøre ute, og man kan ha hyggelige fotturer i skog og mark. Dette bildet ble tatt på Flå i fjor høst. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Friluftslivets uke går av stabelen fra 2. til 10. september, og er full av friluftsaktiviteter for store og små, i hele Oslo og Akershus.

DEL

BREIVOLL: I Follo innledes uka på Breivoll ved Bunnefjorden der Ås Turlag inviterer til friluftshelg (2-3. september). Her blir det mange spennende familieaktiviter på lørdag, og natt til søndag kan de som har lyst overnatte og bli med på det landsomfattende Natt i naturen-arrangementet.

Sopp og andre turer

Follo sopp- og nyttevekstforening har sopptur klokken 11, der både soppsakkyndige og botanikere er med. Dessuten sopputstilling og soppkontroll på Breivoll kl 11.00 til 16.00.

Friluftsaktivitetene i Oslo og Akershus omfatter både padling, elvevandring, klatring, friluftstrim, skogsturer, nærturer, soppturer og mye annet.

Frisk luft i over 20 år

I over 20 år har Norsk Friluftsliv og dets medlemsorganisasjoner markert Friluftslivets uke fra første helgen i september. Målet med uken er å inspirere enda flere til å ta turen ut i naturen, ha det gøy og skape gode opplevelser.

– Vi ønsker at flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med natur og friluftslivsmulighetene der de bor, sier Maria Tesaker fra Forum for Natur og friluftsliv i Akershus og Johan Hval fra Forum for Natur og friluftsliv i Oslo.

Artikkeltags