Gå til sidens hovedinnhold

Frisørlinja åpner egen salong

Artikkelen er over 3 år gammel

Frisørlinja på Ås videregående skole har nettopp åpnet egen salong ved skolen. Nå håper de på mange kunder.

ÅS: I sommer flyttet friørlinja fra Vestby videregående skole til Ås videregående skole. I nyoppussede lokaler, kan de 14 elevene ved VG2 ønske kunder velkommen.

I lokalene til frisørlinja er alt lagt til rette for å ta imot kunder. Venterom med behagelig sofaer og interiør som er både spennende og beroligende.

– Vi synes det er flott at frisørlinja er kommet til Ås. Da har vi fått samlet alle de kunstneriske fagene på én skole, sier avdelingsleder for Design og Håndverk, Kunst, Design og Arkitektur Kristine Norlander.

Innredningen i den nye salongen har designklassen stått for.

– Det er blitt så fint at vi regner med at vi kommer til å fortsette med at designklassene skal innrede salongen hver høst, sier hun.

Mange fordeler

Tidligere startet frisørene først med selve faget i andre klasse. Siden linja ble flyttet til Ås, har også førsteklassingene fått innføring i faget. På den måten håper både ledelsen og lærerne at elevene er enda bedre skodd når de skal ut i læra.

– Vi regner med at vi får se fruktene av dette ganske fort, mener frisørlærer Eva Enderud Larsen.

Hun og Gunvor Beck ble begge med fra Vestby da Akershus fylkeskommune vedtok å flytte frisørlinja til Ås.

– Jeg har vært frisørlærer i 20 år, og ser at det å starte tidligere med selve faget har veldig mye å si. Og det er også viktig å tenke på at frisørelevene også har andre fag ved siden av, slik at de skal være godt rustet til å møte arbeidslivet, sier Beck.

Klare for kunder

Mens kundene lar vente på seg, bruker elevene tiden på å øve seg på øvelseshoder. Der klippes, farges, vikler håret slik at det blir ulik krøll og børstes det til alle mulige frisyrer.

– Det vil selvsagt bli bra å få prøve seg på kunder. Vi har klippet håret til mennesker tidligere, men nå har vi vår egen salong, og det er både spennende og noe vi gleder oss til, sier Helene Farstad (17) fra Siggerud.

Jannike Thuen (17) fra Drøbak er enig. Det hun synes er spennende er å måtte huske mye.

– Det er ikke bare å klippe. Det er så mye mer. Vi må høre hva kunden vil ha, huske de rette teknikkene og mye annet, sier Jannike.

De er begge klare på at det de liker best ved å klippe hår er å klippe hel form.

– Jeg er også veldig glad i å farge hår, sier Jannike.

Kun frisør

Simon Block er den eneste gutten i klassen på 14. Simon er 19 år og fra Vestby.

– Helt siden jeg var i barnehagen har jeg vært fast bestemt på å bli frisør. Det er et veldig kreativt yrke, og man har mange muligheter. Og så vil ingen dag bli lik, sier han og tvinner en hårlokk på øvelseshodet.

Med 14 ivrige frisører, håper lærerne Eva Enderud Larsen og Gunvor Beck på mange kunder.

– Så lenge kundene har god tid, vil de få en frisøropplevelse lik en i hvilken som helst salong. Det vil bare ta litt lengre tid, da elevene blir veiledet hele veien. En annen bonus er at prisene er langt lavere enn i en vanlig salong, sier de to.

For å bestille time, er det bare å ta kontakt med Ås videregående skole eller gå til facebooksiden «VG2 frisørene».

Kommentarer til denne saken