Inviterer til frivilligbørs

INVITERER: Allerede har 30 fra næringsliv, frivillighet og kommunen meldt seg på. Fristen er 6. februar, forteller Ida Madeleen Moe, Heidi Berentsen, Thomas Sjøvold og Lone Schrøder.

INVITERER: Allerede har 30 fra næringsliv, frivillighet og kommunen meldt seg på. Fristen er 6. februar, forteller Ida Madeleen Moe, Heidi Berentsen, Thomas Sjøvold og Lone Schrøder. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kongstanken er å koble næringslivet, frivilligheten og kommunen. Frivilligbørsen i Oppegård lanseres 13. februar.

DEL

KOLBOTN: Heidi Berentsen er frivillighetskoordinator i Oppegård kommune og ivrer for at flest mulig skal møte opp i Kolben 13. februar.

– En møteplass har vært etterspurt. Her får alle mulighet til å bli kjent, knytte kontakter og gjøre avtaler, sier hun.

Ett eksempel kan være fotoklubben som trenger utstillingslokale og tilbyr fototjenester tilbake.

– Kom selv om du ikke tenker at din forening har noe å tilby akkurat nå. På frivilligbørsen kan du bli inspirert, eller hvert fall knytte kontakter for senere tilfeller. Kanskje har du et behov nå, og kan gjøre gjenytelse et annet år, supplerer Lone Schrøder i Kolben.

Under happeningen 13. februar blir det plakatverksted før mingling og servering. Deretter tar Jarle Ørnebo i Oppegård næringsforum over som auksjonarius. Meglere fra Gjersjøen Rotaryklubb hjelper til med å koble tilbud og etterspørsel. Elever fra Flåtestad skole noterer og får avtaler opp på storskjerm. En jury kårer den mest kreative eller omfattende avtalen.

– Tanken er at det skal inngås forpliktende avtaler over tid. Kommunen tilbyr rammene, og så får vi se hva frivilligheten og næringslivet vil bruke det til, sier ordfører 'Thomas Sjøvold.

Spilleregler:

  • Samarbeidsavtaler på en frivilligbørs handler om å dele ressurser, og skal ikke omfatte penger Det kan avtales at begge parter gir og får av hverandre, eller at kun den ene parten gir til den andre
  • Frivilligbørs Oppegård er en møteplass, og er ikke part i avtaler som inngås. Deltagerne har selv ansvar for avtalene de gjør på frivilligbørsen
  • På grunn av skatteregler, legges det ikke til rette for at bedrifter kan inngå samarbeidsavtaler med hverandre på frivilligbørsen

Eksempler på samarbeid:

Kommunikasjonsbyrået hjelper en teatergruppe med markedsføringsråd og får underholdning til julebordet tilbake

Norsk folkehjelp tilbyr førstehjelpskurs for skolebarn. Skolen tilbyr utlån av lokaler.

En butikk stiller med sminke og hjelp til 50-tallsfest på institusjon

Internasjonalt

Nederlenderne kom på ideen, tyskerne satt det hele i system, danskene har skjønt potensial. Både Lisboa og Moskva og etter hvert byer i hele verden har prøvd ut konseptet. Bærum kommune var først ut i Norge. Drammen, Askim og Svelvik har kommet etter. Berentsen fra Oppegård kommune har besøkt Drammen kommune, og til Oppegårds lansering er Ski kommune, i tillegg til Rygge invitert.

Artikkeltags