Winnie, Steinar og Inger er nominert til Frivillighetsprisen

NOMINERTE: Winnie Tagge (f.v.) er nominert til årets Frivillighetspris i Oppegård sammen med Steinar Karlsrud og Inger Martinsen. De fikk blomster og ros av ordfører Thomas Sjøvold i går.

NOMINERTE: Winnie Tagge (f.v.) er nominert til årets Frivillighetspris i Oppegård sammen med Steinar Karlsrud og Inger Martinsen. De fikk blomster og ros av ordfører Thomas Sjøvold i går. Foto:

Tre verdige kandidater til årets pris.

DEL

KOLBOTN: Onsdag 5. desember i kommunestyresalen sammen med ca. 50 frivillige på Frivillighetens dag, presenterte Ordføreren i Oppegård, Thomas Sjøvold, de tre kandidatene til kommunens Frivillighetspris.

De tre nominerte er: Steinar Karlsrud, Inger Martinsen og Winnie Tagge.

Engasjerte

Det er tre verdige nominerte vi har med å gjøre. Inger Martinsen har vært aktiv i frivillig arbeid på Svartskog i rundt 50 år, blant annet gjennom Sanitetsforeningen.

Steinar Karlsrud har værtg aktiv deltaker i speiderbevegelsen i mange år, som blant annet inkluderer dugnad for speiderhus. Han har vært aktiv over en lengre periode i Oppegård historielag, og har også virket som frivillig i Oppegård skolemusikkorps og KIL. Han holder jevnlig foredrag med lysbilder på demensavdeling på Bjørkås

Winnie Tagge har vært trener for turngruppa i KIL i nær 40 år. Hun har også vært dommer i EM, VM og OL innen Rytmisk sportsgymnastikk. Tagge har også virket som aktiv i Akershus Gymnastikk og turnforbund og idrettsrådet, og har ledet seniortrim i KIL.

Hvem som vinner får vi vite på ordførerens Hedring 29. januar i Kolben. Et åpent arrangement.

Tidligere vinnere

2010
Jon Ulleberg fikk prisen for lang og tro innsats som frivillig. Han har gjort en stor innsats for en rekke organisasjoner, spesielt Røde Kors. Han var også med å stifte LHL Oppegård i 2004.

2011
Harald Lundstedt fikk prisen takket være årevis innsats for å bygge opp oppgangssaga ved Gjersjøen, gjøre elva til en fiskeelv og arbeidet med Langbygningen som museum. Han har også i årevis stilt opp som frivillig på mange arenaer innen natur og friluftsliv.

2012
Harald Wisløff fikk prisen for sitt arbeid for et trygt og godt oppvekstmiljø for ungdom i Oppegård. Han har spesielt vært engasjert i kirkens ungdomskor OPUS og ungdomskafeen ”Du & jeg” på Kolbotn. Han har også vært en aktiv støttespiller for fritidsklubbene i Oppegård og spesielt arrangementet ”Seek and find”.

2013
Frank Westgaard, mangeårig leder av Svartskog IF, har i mange år stilt opp med egen arbeidskraft, maskiner, masse arbeidstimer for å skape det unike miljøet i Svartskog IF. Han har stått i spissen for mange arrangementer på Vestenga, i barnehagen eller andre steder og sørger for at skiløypene er åpne hele vinteren.

2014
Egil Wenger fikk prisen for en betydelig innsats for kultur- og historieformidling. Han har bidratt gjennom mange år for Oppegård historielag og det frivillige arbeidet har vært en berikelse for Oppegård.

2015
Stig Vangsnes fikk prisen for å ha ledet friidrettsgruppa i Oppegård Idrettslag i mange år. Han har vært trener i fotball for mange grupper både i Kolbotn IL og i Oppegård idrettslag. Han stiller opp som frivillig på arrangementer og idrettsskole.

2016
Helle Gravli fikk frivillighetsprisen for å ha satt i gang språkkafé og turgruppe der flyktninger kan møte nordmenn og få språktrening. Hun gjør en viktig frivillig innsats for å hjelpe flyktninger til å bli integrert i lokalmiljøet.

2017
Stopp Støyen kom på banen under etableringen av beredskapssenteret på Taraldrud og har jobbet på mange felt for å hindre negative effekter av beredskapssenteret med særlig vekt på støy og barn og unges oppvekstvilkår og læringsmiljø.

Artikkeltags