KOLBOTN: - Å bli nominert var kjempeheder for oss. Dette er litt av en ære, sa Helge Marstrander da han takket for prisen.

- Det hele begynte faktisk her i denne salen 22. mai i fjor, da vi ble presentert for hvordan beredskapssenteret på Taraldrud ville bli. Mange fikk sjokk, mener Marstrander. Som bestemte seg for å gjøre noe med det.

- Har fått gehør

- Vi er en frivillig gruppe med stort engasjement som har opplevd en vanvittig støtte fra våre sambygdinger. Det virker for meg som om vi har kommet nærmere hverandre i lokalmiljøet.

- Videre er jeg veldig glad for at vi har fått gehør og kommet i kontakt med toppolitikerne og rodd i land en plan som ble vesentlig endret. Dette kan vi være stolte av.

- Men vi er fortsatt bekymret for hvordan det faktisk blir. Så tusen takk! Men vi jobber videre…, avsluttet Helge Marstrander.

- Ny rekord

Vinner av frivillighetsprisen ble kåret etter at nærmere 70 andre personer var blitt hedret under Oppegård kommune og ordfører Thomas Sjøvolds årlige prisdryss. I år var det faktisk 25-årsjubileum for dette tiltaket, og flere enn noen gang tidligere ble hedret.

- Det er fantastisk å se så mange talenter. I år har vi satt nye rekord igjen! Sa en begeistret ordfører, som så trakk frem de tre personene som startet det hele, nemlig daværende ordfører Bjørn Kristiansen, daværende avdelingsleder for idrett og friluftsliv, Ola Skarderud og daværende formannskapssekretær Gunn Holmen.

- Et liv jeg trives med

Som vanlig var det et stort mangfold blant dem som ble hedret. Fra Kolbotns G13-vinnere i Norway Cup, via Oppegård håndballs J16-lag som stilte i treningsdrakter fordi de skulle direkte til Sofiemyrhallen for å spille kamp, og til cuphelten Frode Kippe som hadde tatt turen «hjem» til Kolbotn fra Lillestrøm for å motta utmerkelsen.

En av de aller mest spesielle prisvinnerne var nok fallskjermhopperen Carl Christian Roland, som til tross for at han er lam i begge beina og sitter i rullestol har satt ny verdensrekord ved å hoppe ut fra et fly i 23.400 fots høyde (over sju kilometer).

- Etter at jeg ble skadet for sju år siden, handler det for meg om å finne tilbake til et liv jeg trives med. Og verden går ikke videre hvis vi bare blir sittende i sofaen, smilte nordlendingen etter prisutdelingen.

 

- Inspirerte av Black Sabbath

Blant de minst kjente som ble tildelt heder og ære denne kvelden, var kanskje metal-bandet Æsthetica, som også fikk tre minutter på scenen for å vise hva de kan.

- Vi er veldig inspirerte av Black Sabbath og spiller det vi kaller doom metal, en slags post rock. De fleste av våre låter er på rundt ti minutter, så vi måtte spille et utdrag, forteller vokalist Tobias Brynhildsbakken Huse (19).

Med seg i bandet har han Vetle Bråten Rian (18) på bass, Simon Dahl Okoniewski (19) på gitar og Petter Rosendahl Moland bak trommene. Alle fra Oppegård, unntatt sistnevnte som er fra Ski.

 

- Nå må vi jammen øve

2017 ble et stort år for dem med blant annet landsfinale i Ungdommens Kulturmønstring, i tillegg til at de i desember ga ut sitt første album på vinyl.

- Nå har vi så vidt begynt å få noen spillejobber utenfor distriktet, så nå må vi jammen øve, sier Tobias.

I tillegg kommer de til å jobbe med ny plate, samt at de vurderer å melde seg på UKM igjen.

- Vi ønsker å spille mest mulig – og spille live! Det er det som er tingen. Vi liker oss godt i Blitz-huset, for der lar de oss spille skikkelig høyt, legger han til.

Det så ut til at de likte seg i Kolben også.

Disse ble hedret

Lag håndball: Oppegård håndball J16

Lag fotball: Kolbotn IL G13

Ski, fristil: Ferdinand Kjellberg Dahl

Langrenn: Eirik Bye og Johannes Birkelund

Musikk: Kjell Habbestad, Joakim «Jowst» With Steen, Æsthetica

Håndball: Anna Huse og Oskar Olafsson

Bryting: Sofia Aak, Sebastian Aak, Steinar Bjørndal, Lars Bjørndal, Rikke Juell Bugge, Martin

Dalsbotten, Julie Dalsbotten, Håvard Jørgensen, Hermund Ophaug, Elias Moen, John Harald Foss

Fjellbu, Sigmund R. Widerberg og Joakim Rusvik

Poker: Tim Klarpås

Litteratur: Mattis Øybø

Fallskjerm: Carl Christian Roland

Cheerleading: Ida Lorena Meli Herseth

Svømming: Øyvind Thorsen og Henrik Veiberg

Skøyter: Ida Karine Norstrøm, Eirik Knudsen Gåseidnes, Johanne Berg og Lise Katrin Jensen

Kokkekamp: Camilla Berg Mårtensson og Idunn Nilsen

Drømmestipend: Charlotte Sund Trøa

Skyting: Frank Roy Haugland

Dans: Helene Olafsen, Tone Tøraasen, Jeanine Hesjedal Skjellum, Emma Spolén Heiersjø, Moa Lintho

Skofterud, Ea Victoria Nygård Tefre og Marte Herum Kristensen

Friidrett: Vibeke Engen, Vegard Dragsund Nilsen og Caroline Fleischer

Norwegian Tech Awards: Gisle Bjøntegaard

Illustrasjon og design: Svein Størksen

Fotball: Frode Kippe

Snowboard: Helene Olafsen

Frivillighetsprisen: Stopp Støyen. I tillegg var Kyrre Riis og Stål Rune Jensen nominert.