Gå til sidens hovedinnhold

Lave skuldre

Artikkelen er over 7 år gammel

Årets festival kan bli den beste

FROGN: – Fjorårets fredag var så langt Havnebluesens beste fredag. I år ser ser det like bra ut, om ikke bedre, kan driftsjef Sander Thorstensen opplyse. – Jeg har veldig lave skuldre nå, legger festivalsjef Hans Erik Andersen til. De to tar en kort pust i bakken, mens Drøbak Blues Band drar det hele trygt i havn.

– Det blir spennende å få tallene på omsettningen, men vi vet at vi har fyllt på jevnt trutt med både mat og drikke. Men det som gjør festivalen til en suksess er de mer en hundre frivillige som stiller opp år etter år for å bruke den siste helga i juli til festivaljobbing, skryter Hans Erik. –Folk er selvgående, forteller Sander. Det er fryd å jobbe med de, det vi må gjøre er å følge med på at alt går etter planen, og med denne gjengen så går alt på skinner. Det er enkelte ganger vi må be dem ta det litt med ro, for det er en lang helg med mange arbeidstimer.

– Også har vi stor kompetanse blant de frivillige. Det eneste vi henter inn folk til er vakthold, men det er fordi vi er lovpålagt å gjøre det, for vi har folk som er mer enn kompetente på det området også.

Ettertraktet

– Vi har lagt lista høyt, sier Hans Erik. Vi ønsker å være en festival som er attraktiv for de frivillige og for artistene. Og artistene kommer tilbake. Det er flere ganske store navn, som selv ringer og spør om de kan spille her. Og når vi ser de sitte backstage ved grillen og ser utover Drøbaksundet, så er det kun blide fjes å se.

Godt rykte

­– Så, som festival er vi relativt små, men vi har et godt rykte blant musikerene. Og, publikum kommer tilbake år etter. Dette til tross for at det er veldig mange som ikke har noen spesiell interesse for blues. Men her møter du naboene på en storslagen fest i nærmiljøet, og det er nok en viktig grunn til at det kommer så mange.