Strikketog gjennom Drøbak

For første gang har det blitt arrangert strikketog i Drøbak. Alt takket være de driftige damen på strikke-cafeen. Og et tog.

For første gang har det blitt arrangert strikketog i Drøbak. Alt takket være de driftige damen på strikke-cafeen. Og et tog. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

DRØBAK: Strikke-cafeen på Frivilligsentralen hadde mandag en råflott sommersavlutning. Med tøffe-toget strikket de gjennom hele Drøbak.

– Her er vi veldig internasjonale i dag, sier leder ved frivilligsentralen, Gro Paulsen. Vi har deltagere fra Tunis, Iran, og Thailand med oss. Strikking er jo noe globalt, og på denne måten blir det også veldig inkluderende.

Dette er første gangen det blir arrangert et strikketog i Drøbak. Og det var ikke lite oppmersomhet de fikk der de tutet seg rundt i solskinnet.
Del på Facebook

Strikketoget til Røros

Hvert år blir det arrangert strikketog fra Oslo til Røros. Der sitter man på toget og strikker hele vei frem. Dette var det ofte et tema på strikkecafeen, og dermed var det noen som kom på ideen om å arrangere et eget strikketog i Drøbak. Og, siden det allerede er et tog i Drøbak, så ble det ikke bare med praten.

– En sommeravslutning skal jo være noe spesielt, sier Paulsen, kanskje vi rett og slett bare gjør dette til en årlig tradisjon?

Strikke-sanger

Ombord på toget ble det spilt musikk som handlet om ull, sau og natur. Og ganske riktig. Det var Bæ bæ lille lam, som fikk æren av å åpne ballet.

En av de som benytter mandagene hos strikkeklubben, er Tordis Wedding. – Jeg flyttet hit for tre år siden, og har i to år vært på strikke-cafeen. Ombord på tøffetoget viser hun frem et sjal hun strikker på om dagen.

Strikkecafeen starter opp igjen 8. august, og ser gjerne at flere tar turen innom.
– Her er alle velkommne, både rett og vrang, ler damene før de strikker seg videre.

Del på Facebook

Artikkeltags