Måtte strekke våpen for hummeren

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: I godt over en time svettet miljøvenminister Bård Vegar Solhjell over tastaturet for å svare på spørsmål fra ØBs lesere. Spørsmålene handlet om alt fra hummer til kanari - bokstavelig talt.

– Det var en som spurte om hummer, og da måtte jeg melde pass og gi ham epostadressen min slik at jeg kan undersøke saken nærmere og svare ham senere. Jeg måtte rett og slett strekke våpen overfor hummeren. Det kunne jeg ingenting om, medgir miljøvernministere med et smil.

Spørsmålet om hummeren kunne virke kuriøst. men fortsatte absolutt seriøst.

– Jeg fant ingen tullespørsmål, i alle fall ikke som jeg kunne se, sier Solhjell.

Ingen av spørsmålene var bestllingsverk, bedyrer han.

– Det var en som undertegnet som SV-velger, men det virket på meg som om folk var oppriktig nysgjerrig.

– Hva var det beste spørsmålet du fikk å svare på?

– Det var flere som spurte om forskjellen på SV og Miljøpartet De Grønne, og en som lurte på hvor miljøengasjementet mitt kom fra.

Hvis du lurer på hva Solhjell svarte, kan du lese spørsmål og svar her:

I dagene frem til stortingsvalget flyr politikerne beina av seg for å nå ut til flest mulig. Miljøvernministeren har heldigvis et godt sovehjerte, for det blir tidlig opp og sent i seng for å møte velgerne og høre hva de har på hjertet.

.

– Kan det skyldes at SV er i motvind når folk spør om det?

– Sånn er det alltid, enten det er medvind eller motvind, påpeker han.

Før helgen gikk en gruppe AP-ledere, med stortingsrepresentant Gunvor Eldegard i spissen, ut og oppfordret miljøvernministeren til å si ja til Ikea på Delijordet i Vestby. Samtidig uttalte Solhjell i et intervju med ØB at "vi kan ikke alltid la jord gå foran alt annet". Det fikk mange til å tenke at nå var miljøvernministeren på glid i Ikea-saken.

Jeg tror nok at jeg må leve med at alt jeg sier, blir tolket. Jeg har ikke tatt stilling; jeg har ikke gjort meg opp noen mening, understreker Bård Vegar Solhjell.

Artikkeltags