Lille Ylva (7) i Drøbak holder på å tape kampen mot kreften. I skrivende stund følger 72.427 mennesker fra hele landet pappa Magne Helanders daglige oppdateringer på Facebook.

Det har rørt mammahjertene til Heidi Haver og Lizann Rosenlund i Lykkelig på Haver.
Onsdag 30. oktober fra 18.00 til 21.00 har de kombinert kunstutstilling og innsamling til Stiftelsen Sykehusbarn. Magne Helander og Trond Espen Hansen har dratt i gang den. Hansen gleder seg over engasjementet midt oppi alt det vonde. Hans datter Elise er også alvorlig syk.

– Det er helt rått å se hva dere har fått til på så kort tid! sier Hansen.

Gode ideer

Han gleder seg over engasjementet på Haver i Vestbyveien 230. Damene har fått med seg ti andre til onsdagens happening. De donerte produktene og kunstverkene går uavkortet til stiftelsen. I tillegg gir de 30 prosent av den ordinære omsetningen.

– Vi gleder oss veldig! Det kjennes veldig godt å få lov til å hjelpe. Vi vil også gi en takk til Magne og Cecilie som gir oss lov til å bruke Ylva i flyeren vår, sier Heidi Haver.

– Det er flott at man kan ta tak i de gode ideene og gjøre det til det beste for barna, sier Trond Espen Hansen.

Sykehusene gir medisinsk behandling, men det er et stort behov for alt som heter trivselstiltak. Stiftelsen Sykehusbarn har fått til mye på få år. Og de jobber for alle, ikke bare kreftsyke barn.

– Stiftelsen vår er uavhengig av diagnoser. Er du alvorlig syk, har du det like ille uansett, sier Hansen.