Søndag var det jul på ”gammelt” vis på Oscarsborg. Litt mer enn 400 store og små hadde lagt søndagsturen ut til borgen for å farge lys, spise risgrøt og gå på nissetunnelsafari. Alt servert på en fakkelbelyst festning.

FROGN: Sundbrygga og brygga i Drøbak var fulle av barn og voksne som var klare for litt påfyll av julestemning. Nå er det jo ikke slik at man ikke får julestemning av å være i Drøbak. Men det er jo noe spesielt med Oscarsborg.

Del på Facebook

I tårnhuset leste Julie Winge juleeventyr for de besøkende. Men før lesestunden begynte, så sang barna adventsang, mens Winge tente to adventslys.

Julie Winge

Juleventyr hun leste, lot hun barna ta del i, samtidig som hun holdt fast i stykkets tråd. Ikke bare bare å beholde roen i en litt urolig forsamling. Til slutt leste hun klassikeren piken med svovelstikkene, før familiene forsvant videre innover på øya.

Oscarsborgnissen

Hos lysstøperiet kunne man være med å farge lys, og i borggården, ble det servert risgrøt. Men, noe som mange fant spesielt spennende var tunnelsafarien. Tunnelene på borgen er jo fra før spennende nok i seg selv, men denne gangen hadde selve Oscarsborgnissen gjemt seg i tunnelen. Etter sigende er han litt sky, og var nok glad for at det ikke var så mange voksne med på turen. Barna derimot ble påspandert pepperkaker, og noen barn hadde med tegninger til nissefar. Tilsammen deltok nesten ett hundre barn på tunnelsafariene.

Julekonsert

I ordresalen hadde Erik Andre Hvidsten og Kari Stokke konsert. De fremførte julesanger og verker av Erik Bye. I festsalen kunne man kjøpe juletallerken og føle litt på julefreden. Et begrep som muligens ikke er så tilstede i travle førjulstider.

Noe for alle

Kombinasjonen barnevennlige opplevelser, en fakkelbelys borg og tradisjonell julemat burde egentlig ha ført enda flere ut til Oscarsborg. Dette er stress ned for foreldrene og med god boltreplass for barna. Ferja kjørte (gratis) i skytteltrafikk mellom borgen og Drøbak. Noe som i seg selv burde være grunn nok for folk å ta turen ut til denne helt spesielle plassen i Drøbaksundet.

Det er hard konkuranse om publikums gunst i desember. Så, det er uansett gledelig at dette arrangementet trekker til seg flere for hvert år det arrangeres.