Det var en livlig diskusjon rundt bredde –og lengdemål,  når foreldrene ved Drøbak Montesorriskole laget fuglekassene som skal selges på søndagens marked.

DRØBAK: Fuglekassen kan nesten beregnes som et varemerke for julemarkedet. De populære kassene er noe av det som går først når markedet åpner. – Det spesielle med denne, er at den har pleksiglass på baksiden. Dermed kan man henge den ved et vindu, og man kan følge både redebygging og klekking av egg, forteller Marcus Nøstdahl som i år har fått ansvaret for å lede jobben med å bygge fuglekassene.

Tilpasset ”våre” fugler

– Inngangen til kassa er tilpasset fuglelivet i Follo, og i bunnen er det laget luftehull, så det ikke skal bli fukt i redet. Selve målene har vi fått fra Norsk Ornitologisk forening, så alt ligger til rette for at dette er en fuglekasse som passer godt i vårt distrikt, opplyser Marcus. Så det er ikke tilfeldig at den ser ut som den gjør.

Pleksiglass

Mens noen skjærer bord, så har Pascal Louis Arcari satt seg ned for å ta mål av pleksiglassplata. Den utgjør bakveggen i fuglekassa, og gjør at vi kan følge med på hva de som bosetter seg der driver med. – Jeg kjøpte to i fjor, men var for sent ute med å henge de opp, sier Pascal. Men til våren håper jeg å få inn noen leieboere.

Førti kasser

Gjengen med fedre som på kveldstid denne uka har inntatt sløydsalen har satt seg som mål å få laget 40 fuglekasser til årets julemarked. – I fjor solgte vi 39, og godt var det, opplyser Ulf Eriksen. Dermed har vi en som kan kontrollsjekke med.

Årets julemarked ved Drøbak Montesorriskole går av stabelen søndag 27.11.