Med fem soloalbum i ryggsekken har Thomas Dybdahl mange låter å velge mellom. Men hvilke låter han skal spille på Oscarsborg neste helg har han ikke bestemt seg for enda.

FROGN: Thomas Dybdahl har vunnet Alarmprisen, Edvardprisen, Amandaprisen og 3 ganger Spellemannsprisen. Lørdag 7. Juli står han på scenen på Oscarborg.

Har du noe forhold til Drøbak fra før? – Her kunne jeg løyet, men nei jeg har ikke det, forteller Dybdahl. Men jeg gleder meg veldig til en festival med fokus på akustiske opptredener. Slike opptredener har av og til en følelse av å være fattigmanns versjon av bandopptredener, men slik er det selvfølgelig ikke hvis settet er lagt opp og skreddersydd til en slik anledning. Kan jo være en fantastisk og intim opplevelse for både artist og publikum.

Multitalent

Dybdahl blir av mange regnet som en av de mest talentfulle låtskriverene i kongeriket, og har deltatt på utallige utgivelser, som sanger, produsent og ja, som låtskriver. – Setlista består utelukkende av sanger som passer en slik solosetting. Det vet jeg aldri før jeg går inn i hardtrening for å skreddersy sangene til soloshow. En blanding av alt vil jeg tro pluss en veldig god mulighet til å prøve ut nye sanger!

Gode minner

Multitalentet fra Sandnes har også produsert plate for en annen artist som skal opptre på Oscarsborg, Bjørn Eidsvåg. I tillegg Dybdahl vokalist i det kritikerroste bandet The National Bank.

Med så mange konserter gjennom årenes løp, hva er ditt største konsertminne?
– Det må være konserten i det nye konserthuset i København med publikum rundt hele scenen. Men av konserter jeg selv har vært på, så var Bon Iver i Chicago ifjor vannvittig bra!

Thomas Dybdahl  har blitt omtalt som høstmelankoliker og i følge festivalprogrammet så vil det bli: ”inderlig, vakkert og gåsehudfremkallende” når han entrer scenen neste lørdag på Oscarsborg.