FROGN: Det er, for mange, årets begivenhet som snart skal gå av stabelen. Og, i følge de som benyttet denne kvelden til å rigge scene, sette ut bord og krakker, ordne til i barområdet og backstageområdet, så ligger de faktisk foran skjema!

– Det går som på skinner, forteller Bjørn Våregg til Østlandets Blad. Han og de rundt tredve ser betydelig mindre stresset ut enn det man kunne forventet. – Vi kjører samme oppsett på festivalområdet i år som i fjor, utdyper bookingansvarlig Bjørn Luka. Det fungerte så bra, at vi ikke har funnet grunn til å forandre på noe.

Og det ser bra ut. Kveldsola lyslegger festivalområdet mens de frivillige stiller opp i samlet trupp for å foreviges. Noen av artistene har også ankommet byen og er vel installert på Reenskaug Hotel, opplyser Luka.

Les også: Årets artister

Fyrverkeri

Driftsjef i foreningen Drøbak Havneblues Sander Thorstensen er også på plass. Han er i fyr og flamme over en svært uventet gave som er skjenket bluesfestivalen. Espen Kolstad, en av landets beste pyroteknikere, har skjenket arrangementet en gave det lukter krutt av.  

– Det var svært uventet og ikke minst veldig hyggelig, smiler Sander. Så nå kommer vi til å avslutte med et brak. Og, samtidig må vi nok advare, eller varsle, Sjøtorgets naboer om at lørdag kveld klokka 24.00 kommer til å bli et fargesprakende fyrverkerishow som avslutter årets festival. Vi er dypt takknemlige for denne gaven som virkelig vil sette sitt preg på helga.

Go’vær

I fjor kom ikke godværet før litt utpå kvelden lørdag, men skal vi tro meteorologene så vil sola skinne inn på festivalgjestene både fredag og lørdag kveld.

Sjekk værvarselet her

Så med et velfungerende festivalområde, en stor gjeng med frivillige og lovnader om bra vær, så mangler bare publikum og artister for at den fjerde utgaven av Drøbak Havneblues skal bli en suksess.