Gå til sidens hovedinnhold

Sangglede for små struper

Artikkelen er over 9 år gammel

Atten barn og sytten mødre var på plass når Drøbak og Frogn menighet arrangerte årets første babysang.

FROGN: Hildegunn Whyte Gaardsø og Helena Sandvik hadde med Linnea og Victoria.
– Duken vi blafret over de var nok det som fenget Victoria mest, mente Helena mens hun ga den lille sangfuglen litt mat etter endt økt.

– Dette er et bra tilbud. Vi ble opplyst om det av presten når vi døpte Victoria. Dessuten var jeg blitt anbefalt det av venner som tidligere har deltatt, sier Helena.
Og en av de som hadde kommet med anbefalingen om babysang var venninnen Hildegunn. – Linnea og jeg deltok også i høst, opplyser hun. Det er gøy og se at Linnea nå kjenner igjen enkelte sanger.


Uformelt

– Dette skal være et uformelt sted man kan møtes sammen med de minste, forteller sangleder Svanhild Moen Refvik, menighetsmusiker i Frogn og Drøbak menighet. – Jeg er kjempefornøyd! Vi har tjue påmeldte denne runden, i fjor deltok ti, så dette blir en bra vår, stråler Svahild mens hun ordner med lunsj til alle deltagerne.


Hvorfor babysang?

– Babysang er en del av trosopplæringen. De fleste barn har ikke noe møte med kirken fra dåpen og til de får fire-års boka. Det tomrommet forsøker vi nå å fylle med tilbud om babysang, forteller Moen Refvik.

Sosialt

– Dessuten gir det de som er hjemme med barn en stor og uformell møteplass. Det er ikke alle som for eksempel finner sin plass i sin barselgruppe. Da er dette et godt tilbud. Dessuten er det jo gøy med sang!


– Her spiller vi på flere sanser, forteller Svanhild videre. Det er herlig når barna kjenner igjen enkelte sanger, men vi danser også med de, og lar de bevege seg i takt med musikk. Vi har fått så mange og gode tilbakemeldinger, så dette er noe vi kommer til å fortsette med.