Gå til sidens hovedinnhold

Stinn brakke

Artikkelen er over 7 år gammel

FROGN: – På det meste var det rundt 1000 festivalgjester inne i teltet, kunne en fornøyd festivalsjef ved Drøbak Havneblues, Hans Erik Andersen opplyse sent fredag kveld.

Både værgudene og artistene spilte på lag, og sammen skapte de en fantastisk åpningsdag for årets utgave av festivalen på Sjøtorget.

SE BILDER FRA FESTIVALEN HER

Dr. Bendix sparket det hele i gang med kjente rocke/blues låter. Med en klar hovedvekt på musikk fra 70-tallet. På settlista hadde de også noen låter egne CD-utgivelser ”Life Is A Rocky Road” og ”White Lies”.

Fra Telemark hentet Havnebluesfestivalen inn Brooke Develin Band som låter tøft som få. Mulig det var tidlig for publikum å danse på bordene. Men hvis du lurer på hva slags musikk man kan danse på bordet til, så er dette bandet du leter etter. Uansett så var stemningen for helga satt, og herfra og ut var det duket for party de-lux i Drøbak sentrum.

Dana Fuchs

Og for å gjøre det hele skikkelig hot, så entrer Dana Fuchs scena på Sjøtorget som en gammel bekjent som straks satte seg på kne for å gi de fremste publikummerne både klem og håndtrykk. Hun er et fyrverkeri på scenen, og har en rett i trynet-attityde som er få forunt. Hun er i det hele tatt veldig mye. Hun hadde faktisk ikke trengt å ha med seg det stjernelaget av musikere som spiller i Dana Fuchs Band, da det er lett å glemme å høre de musikalske kvaliteter dette bandet har.

Nå kom publikum opp på krakkene og dansegulvet var stappfullt. Å hente inn henne som headliner viste seg ikke bare å være en smart trekk, det viste seg å være genialt. Å høre folk lovprise henne under og etter konserten, må være det beste skussmålet denne fredagskvelden kunne få.

Publikumsfrieri

Hans Erik Andersen innrømmer da også at det å få henne til Drøbak da også var det reneste publikumsfrieri.

– Vi visste at dette måtte bli bra, forteller han mens kveldens siste band, Hush, med klare røtter til Drøbak står på scenen for å avslutte kvelden med seige riff og høy partyfaktor.

Kort oppsummert, så kunne ikke festivalen fått en bedre start. Lørdag er det klart for sceneskifte, med familiedag for store og små før vi atter igjen kan entre teltet på kveldstid for flere musikalske opplevelser.

Kommentarer til denne saken