Etthundre og førti barn og like mange voksne tok lørdag turen til den tradisjonelle juletrefesten på Folkvang. Visste du at det har vært juletrefester på Folkvang hvert år siden 1951?

FROGN: Endelig var det snødekte jorder i Frogn, og Storstua ved Folkvang lyste opp mens sola var vei ned og feststemte barn tok fatt på årets siste runder rundt juletreet.

SE BILDER:Juletrefest på Folkvang

– Det pleier å komme mellom 80 til 90 barn, så for å være på den sikre siden har vi sendt ut noen på handletur, for alle må jo få den tradisjonelle godteposen, forsikrer sjefen for juletrefesten Elin Henriksen Billing. Juletrefesten er et samarbeid mellom Bygdekvinnelaget, Bondelaget og menigheten i Frogn. –Men det er jo et luksusproblem at det er fullt hus her!

Gode tradisjoner

– Selv har jeg vært på mange juletrefester her, så det er ekstra gøy å kunne være med på arrangementsiden. Nå har jeg med mine barn hit, så dette er en fin tradisjon for meg, fortsetter Henriksen Billing, mens hun ropes på fra salen med spørsmål om hun har kontroll på godteposene.
– Juletrefester dør ikke ut. Det er tydeligvis gøy med fest, smiler Elin før hun løper inn i salen for å sjekke at alt går på skinner.

Vis mann og nissebeøk

Og etter endt etappe rundt treet var det klart for boller og brus og en velfortjent kopp kaffe til de voksne, før barna fra barnesanggruppen Dirridam gjorde en kort opptreden. Mens de sang og fortalte om de tre vise menn, så kom Caspar innom. I blå kjortel var han ute og lette etter sine to vise følgesvenner. Til tross for at han tydeligvis hadde tatt feil av veien, så tok han seg tid til å fortelle om både Babylon og Betlehem. Deretter var det klart for nissens inntog.

Og ja, det ble godtepose til alle.