FROGN: Vidar Busk er ingen ukjent herremann i det norske bluesmiljøet. Mange vil nok ha hans konsert på Havnebluesen i 2011 i friskt minne. Da var det stappfullt foran scene allerede før han tok opp gitaren. Det kom derfor ikke som noen overraskelse at begge bluescruisene på lørdag var utsolgt.

Med sin helt egne spillestil, ja det ser til tider ut som om han skal rive gitaren i filler, så ga han jernet og mere til. For når båten la til kai utenfor festivalteltet, så la ikke Busk og kompani ned instrumentene. Til stående applaus gikk de løs på låta ”Stump your feet with joy” så det jommet innover sjøtorget. At han etter siste låt ombord i solfylte Jacobine omtrent går dehydrert i bakken vitner ikke bare om hans forkjærlighet til det å underholde, det vitner også om å respektere de mange som kom for å få et show de lenge vil ha i tankene.

Se bildene fra Bluescruise her

Respekt

Vidar Busk & His True Belivers leverte så det holdt. All ære til The True Belivers, som er stødige så det holder, og som følger Busk sine krumspring, hvor enn de måtte ta veien. Den jobben de legger ned står det stor respekt av.

Les også: Drøbak Havneblues er en festival for hele familien

Working for the money

Men det er Busk som er stjerna, og det han som holder hoff ombord på Jacobine denne dagen. Det er ingen tvil om at gitaren er en stor del av Busk’ liv. Det ser til tider ut som om det er en hans kroppsdeler. Derfor kan man også tåle at enkelte ganger en noen skjær i sjøen. De er få, og i denne sammenhengen er det kun med å gi den skitne bluesen sin plass i solen.

Når publikum etter et par timer på sjøen satte beina trygt inne på landjorda igjen, så haglet lovordene om Busk’ spillestil og den konserten de hadde vært vitne til.

Bassist Rune Endal er heller ingen ukjent mann for Drøbakspublikumet. På Havnebluesen så spilte han med Busk i 2011, og med Dave Herrero i 2010. Som redaktør for magasinet BluesNews har han også gjestet bluesfestivalen flere ganger.

Denne saken er skrevet fra lørdagens bluescruise nummer to.