Gå til sidens hovedinnhold

- Super artistliste

Artikkelen er over 8 år gammel

Bjørn Eidsvåg ser frem til å stå på hovedscenen under Oscarsborg akustiske

FROGN: Han har vunnet spellemannsprisen fire ganger, gitt ut 24 album og er kjent som Rockepresten og under kallenavnet Losen. Til helga står han på hovedscenen på Oscarsborg for å fremføre noen av sine kjente og kjære melodier.

– Noen låter kommer jeg ikke utenom, forteller Eidsvåg. Så om ikke hele set-lista er klar, så er noen av låtene klare. Mysteriet Deg, Eg Ser, Skyfri Himmel og Floden kommer jeg garantert til å spille.
Eidsvåg har en stor karriere bak seg. Med et unntak så har alle hans utgivelser som er gitt ut etter 1996 solgt i mer enn 100 000 eksemplarer. Han  omtaler seg selv som kulturmedarbeider, og spiller stadig for fulle hus over hele landet.

En fin anledning

– Artistlista til Oscarsborg akustiske er helt super, mener mannen som i 2007 ble tildelt Edvard-prisen for låten Floden. Her får jeg anledning til å høre mange kjente og kjære kolleger!

Til Oscarsborg kommer vi til å få høre Eidsvåg med band i en nedstrippa versjon, noe også Eidsvåg ser frem til. Med fullsatte saler og utsolgte turneer bak seg skulle man trodd at det ville være vanskelig å plukke ut en enkelt opptreden. ­– Jeg gjorde en minikonsert for en vennegjeng som arrangerte fest for en syk venn, som likte mine sanger. Det var sterkt og flott. Og jeg ble nok en gang minnet på sangens kraft og hvor fin jobb jeg har, forteller Saudaværingen. Men den beste konserten jeg har vært på var, Gracelandkonserten til Paul Simon i London i 1987, en opplevelse som sitteri meg enda. Jeg skal også  få med meg 25 års jubileet for den plata, nå i juli.

Venter på svar

– Jeg har spilt flere ganger og flere steder i Drøbak, og liker meg godt der. For noen år siden ønsket vi å arrangere en stor konsert - en slags minifestival, i Badeparken, sammen med Molle.
Da søkte vi om skjenkebevilling for et avgrenset område, men leste i avisa at vi nok ikke fikk det, selv har vi aldri fått svar, så jeg skjønner at byråkratene i kommunen må ha fryktelig mye å gjøre, avslutter mannen som for lengst har blitt allemannseie.

Bjørn Eidsvåg spiller på Hovedscenen fredag.