Hennesey Blues Band

At det myldrer av gode bluesband i Norge er det ingen tvil om. Et av de er Hennesey Blues Band med den energiske vokalisten Kurt Roaldsnes og gitarist Paul Hennessy i front. Men bandets puls og rytmeleverandør er bassist Per Joahnsen. – Det blir en reise i bluesen's historie, med mye trøkk! Litt slow blues, mye swing og mye rock'n roll. Har fått mange tilbakemeldinger om at vi svinger noe vannvittig! forteller Johansen til ØB. Vi har aldri spilt i Drøbak, men festivaler er alltid moro å spille på. Har vært med på noen nå, og det å møte andre musikere er alltid artig.

Dana Fuchs

Kom i år med sitt tredje soloalbum, Bliss Avenue. Hun har stemme som kan minne om Janis Joplin, og har selv uttalt at hun ”må synge”. At hun nå ”må synge” i Drøbak kan godt bli årets booking under Havnebluesen. Hun har også spilt i filmen ”Across the Universe”, der hun bekledde rollen som Sexy Sadie (John Lennon).

Drøbak Blues Band

Havnebluesen’ lokale helter som ikke går av veien for å ta seg runde på bordene under låtene. Med Morten Andresen i front har de en dyktig entertainer og en god gitarist. De er kjent for å være meget publikumsvennlig med stor partyfaktor.

Vidar Busk & His True Belivers

Busk og kompani spilte på Havnebluesen i 2011 og med et hav av rutine og store musikalske kvaliteter er det ingen tvil om at han er et av de store trekkplastrene til årets festival. De spiller på begge bluescruisene (lørdag) ombord i Jacobine.

J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters

J.T. Lauritsen tar turen fra Lillestrøm og ut til kystbyen med mus, mann og trekkspill. I et eget landskap, plassert mellom tex-mex, blues og soul kommer Jan Tore Lauritsen med fire staute karer i ryggen. Der finner vi blant annet Jon Grimsby bak trommene. Grimsby har spilt med stort og smått de siste tjue årene, men har nok gjort seg mest bemerket i det kritikerroste bandet Johns Quijote. På gitar finner vi Arnfinn Tørrisen som på festivalen kan møte sin gamle kollega Bill Both.

Bill Both

Amerikanske Bill Both spilte på 70-tallet med Willie Nelson, Rick Danko og James Cotton Blues Band. Sammen med New York bandet Diamond Rio havnet han i Oslo en gang på 80-tallet. Han begynte å spille med Age Aleksandersen og Sambandet. Og var med de helt frem til de ble oppløst i 1987. Han har gitt ut fire soloalbum og er kjent som en svært energisk felespiller. Han har spilt med det som kan krypa og gå av norske artister (Trond Granlund, Respatexans, Silje Nergaard med flere). Det blir ikke lange turen for han når han pakker fela og forlater huset på Vinterbro for å opptre i Drøbak.

Erja Lyytinen

Gitarist/vocalist Lyytinen er Havnebluesens joker. Hun holder en fot i bluesen, men drar inn elementer fra pop og rockmusikk. At hun er en dyktig bluesgitarist vil det ikke være noen tvil om når hun entrer scena i Drøbak. I tillegg så spiller hun Dobrogitar og er gitarteknisk en fryd for øret.
Hun blir kallt ”Finland’s queen of the slide guitar” og sammenlignes ofte med Bonnie Raitt.

I tillegg spiller

Hush
Brooke Develin Band
Dr. Bendix