– Jeg er spent på artistene i år. Spesielt de kvinnlige, forteller bookingansvarlig hos Drøbak Havneblues Bjørn Luka. – Det er store navn i bluesmiljøet. Dana Fuchs er et fyrverkeri. Hun synger som Janis Joplin, og er fem ganger tøffere live enn på plate. Vi prøvde å få henne hit i fjor også, nå er vi kjempehappy for at spiller her på fredagen.

Siste helga i juli arrangeres Drøbak Havneblues på Sjøtorget. Programmet er tett hele helga, med konserter med norske og utenlandske artister på scena fredag og lørdag kveld. Og på lørdag, på dagtid, så settes det opp boder i hele havna. Det blir underholdning fra lokale talenter og Finn Bjelke holder hoff i festivalteltet for de som vil prøve hans berømte pop-quiz.

ÅRETS ARTISTER

– Det har vært et trøkk fra artister som vil spille. Men, vi har et beskjedent budsjett og kabalen har ikke vært helt lett å få til. Jeg skulle, som programansvarlig, gjerne hatt et par hundre tusen mer å bruke så vi kunne kjørt på med et par riktig store navn, men da er det mye som skal klaffe. Men jeg ser jo at vi har fått til mye med de midlene vi har.

– Det er jo bøtter og spann av gode artister i Norge, men det er noen ganger vanskelig å trekke folk med navn de ikke har hørt om før.

Kvalitet

Når folk kommer på Havnebluesen så er de jo sikret kvalitetsmusikk.
– Ja helt klart, det er høy kvalitet på alle de som spiller og jeg håper og trur at det er flere som får hakeslepp når de kommer ned på Sjøtorget og får høre de som spiller.

– Så i tilfellet med Dana Fuchs, så fikk vi henne hit fordi hun fikk spillejobb på Notodden Bluesfestival, som er en knutepunktfestival, for da fikk hun to jobber i Norge og det ble lettere for oss å få henne til Drøbak. Så det en artist folk bør få med seg.

Vidar Busk

– Også spiller jo Vidar Busk på begge Bluescruisene. Og J.T Lauritsen (J.T.Lauritsen & The Buckshot Hunters) kom med ny plate nå, og jeg ble positivt overrasket når jeg hørte den. Han har spilt i Drøbak før men det er noen år siden nå. Også blir det bankers party når Drøbak Bluesband, ler Luka.

Helikopter

Familliearrangemnetet blir som i fjor, vi satser bare på at været blir bedre enn i fjor, men det skal godt gjøres å bli verre. Helikopterturer og boder og i festivalteltet blir det konserter med lokale artister. Hele dagarrangementet er gratis, så folk kan komme og gå som de vil. Det blir popquiz med Finn Bjelke, et konsept mange kjenner til. Han er en morsom fyr og det blir noe lignende det som er på radio.

Så det meste er på stell, lista i år er bra og variert, smiler Bjørn om kapp med sola, mens Stena Saga sakte glir over Drøbaksgrunna i bakgrunnen.