For Paulin Voss har det blitt tradisjon å stille opp med celloen når Operaen på Oscarsborg arrangeres. Men om det er femte eller sjette året hun er med, nei det er hun ikke helt sikker på.

FROGN: Under Terje Boye Hansens ledelse er Oslofjord Kammerfilharmoni trygt plassert i orkestergrava inne i Borggården på Oscarsborg. I orkesteret finner vi altså Paulin Voss som skryter av sine musikerkolleger.

SE BILDER FRA PRØVENE HER

– Det er fantastisk å spille med de. Det er alltid gøy, når det nærmer seg tid for operaforestillingene på borgen. Jeg har jo spilt med Boye Hansen siden jeg var 15-16 år gammel, og han er en klar og tydelig leder også har han en veldig tørr og god humor, forteller Paulin mens hun søndag kveld er på vei ned til båten som skal frakte henne hjem til Drøbak.

Blant Drøbaks befolkning er Paulin et kjent fjes, som velvillig støtter opp om kulturlivet i distriktet. Hun er utdannet som klassisk musiker fra Norges musikkhøgskole, og i fjor slapp hun sitt andre soloalbum, Soundwave. Og fra det albumet ble hun a-listet på NRK P1 i hele 16 uker med låta. Det er med andre store variasjoner i hennes musikerliv, når hun nå blir å finne på de syv forestillingene av Elskovsdrikken.

– Selve stykket er jo spennende, litt sånn klassisk operadrama med mye kjærlighet og humor. Eneste forskjellen fra andre klassiske stykker, er at det ikke er noe særlig død her, ler hun. Men som sagt, så er det mye humor og solistene er jo fantastiske. Det er veldig publikumsvennlig og rammene for Oscarsborgoperaen er jo alene verdt turen ut hit.