DRØBAK: Mari Eriksmoen holdt konsert i Drøbak kirke søndag. Sopranen ble akkompagnert av Jie Zhang på klaver. Eriksmoen tok for seg et knippe stykker fra noen av verdens mest kjente komponister. Mozart, Richard Strauss og Edvard Grieg var alle en del av den timeslange konserten.

(Se videoklipp fra hennes fremføring av Susannas arie i vinduet øverst.)

Eriksmoen imponerte, ikke overraskende med sin stemmeprakt. Hun varierte stor, og tok frem hele spekteret. Det følte også publikum, og sopranen fremkalte også noen skikkelige øyeblikk med gåsehud.

I tillegg var det også flere ganger små, kollektive gisp av beundring da noen av sangene ble avsluttet. Artisten var selvsagt svært fornøyd med konserten foran en fullstappet kirkesal.
– Det var jo veldig hyggelig! Jeg var her for ett år siden, og det er alltid koselig å bli invitert tilbake, kvitrer den fornøyde sangfuglen.

Gamle trakter

Eriksmoen følte seg hjemme, selv i "feil" kommune. Det virket det som Zhang også gjorde, tross nye omgivelser. Hun er en av Norges beste pianosolister, og har blant annet fått undervisning av annerkjente Leif Ove Andsnes.

– Jeg har en helt annen ro når jeg er hjemme. Det er noe helt annet å se kjente fjes blant publikum. Jeg kjenner at jeg trenger det, spesielt etter å ha sunget på store, skumle konserthus, sier Eriksmoen.

Sopranen har nettopp født et barn, og til tross for mindre søvn enn vanlig, kom hun seg fint gjennom konserten. På en stor dose adrenalin.
– Jeg har ikke merket noen stor forskjell etter fødselen. Det sies jo at stemmen kan utvikle seg etter at man har fått barn, og jeg håper jo på det, forteller hun.