– Dette er IKKE et julemarked, fastslår informasjonskonsulent Ingvild Elvebråten på Oscarsborg. Jula på Oscarsborg skal være litt tilbake til det gamle. Vi forsøker å legge opp til god julestemning med senka skuldre.

FROGN: Tidligere har førjulskosen på Oscarsborg startet midt på dagen. Nå er det lagt til klokken 15. – Vi så det i fjor, forklarer Ingvild, at når folk dro hjem så dro de akuratt når Borgen var på sitt vakreste. Med fakler og opplyste bygninger er det nærmest magisk her ute i de timene. Derfor flyttet vi hele arrangemnetet til klokka tre.

Oscarsborgnissen

Og magisk kan det fort bli når nissetunnelsafarien starter. For det er i tunnelene det ryktes at Oscarsborgennissen gjemmer seg. – Han er litt sky, Oscarborgnissen. Men vi som jobber her ute vet hvor han pleier å være, smiler Elvebråten lurt.

Tradisjonell jul

– Det blir anledning for barna å farge sine egne lys, forteller Gry Marie Ålesve Frydenberg fra lystøperiet som holder til i de samme lokalene som Cafe Oscar. Og i etasjen over blir det eventyrstund med tradisjonelle julefortellinger. I samarbeid med julehuset i Drøbak arrangerer vi tegnekonuranse for barna med flotte premier.

Konsert

– Jula forvaltes godt av Drøbak, sier Engesland. Vi er et supplement til de andre aktivitene i området. På den måten blir totalen bra! I år har vi i tillegg til å ha fokuset på barna, også satset litt på de som, uten barn, også ønsker seg litt god førjulsstemmning. Så hotellet selger tradisjonelle juletallerkner, og i ordresalen blir det konsert med Erik Andrè Hvidsten. Det er bare lagt ut 70 billetter, så her må folk være raske om de vil få med seg den.

Jul på Oscarsborg arrangeres 01.12.2011 fra klokken 15-18. Gratis fergen går denne dagen fra Sundbrygga og Sjørtorget.