Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er veldig spent

Artikkelen er over 8 år gammel

Jonas Alaska spiller sammen med Mikhael Paskalev i Borggården på Oscarsborg neste fredag.

FROGN: – Hvilke låter som står på spillelista? Det er vanskelig å si..noen gamle og noen nye. Men, jeg er veldig spent. Synes festivalen høres veldig fin ut og jeg gleder meg til å se mange av de andre som skal spille!

Alaska slo for alvor gjennom i 2011 med det selvtitulerte debutalbumet Jonas Alaska. Han var nominert til hele tre spelemannspriser og vant i klassen årets nykommer.

LES OGSÅ: Thomas Dybdahl gjør seg klar for Oscarsborg

Helstøpt debut

Singelen ”In the backseat” kom i forkant av albumutgivelsen, og ble raskt en hit på blant annet NRK P3, noe som igjen medførte til hektiskt turnevirksomhet i fjor sommer. Noe det heller ikke ble mindre av når det helstøpte debutalbumet ble utgitt høsten 2011.

Godt rykte

Som artist har han et godt rykte hva live opptredner angår. – Jeg gjorde en trio konsert på Kvarteret i Bergen i januar som jeg kanskje setter som min beste konsert så langt. Av andres konserter så er det definitivt da jeg så David Bowie live i Oslo spektrum i 2004. Det glemmer jeg aldri!

– Gleder meg

På plata Jonas Alaska fikk han med seg et godt kobbel av flinke folk som Marit Larse, Martin Horntveth, Even Ormestad, David Wallumrød og Thom Hell. Albumet består kun av egenkomponert materiale. Låtene er noe up-tempo i et pop/folk landskap kryddret med flotte harmonier.

– Jeg gleder meg til å spille på Oscarsborg. Jeg har ikke noe forhold til Drøbak fra før, men jeg kjenner et par hyggelige folk derfra, avslutter Alaska.