FROGN: Havnebluesen er i gang. Straks portene ble åpnet, så kom publikum. Dermed fikk de lokale heltene i Vreeswijk Bandet ikke bare æren av å åpne ballet, de fikk også mye publikum. På det meste var det mer enn 800 mennesker inne i teltet på Sjøtorget samtidig.

Cornelis Vreeswijk er ikke den man umiddelbart forbinder med  bluesmusikk, men at den svenske visesangeren hadde mye blues i sine tekster var det ingen tvil om. Dermed ble det en fin start på en lang festivalkveld i Drøbak.

SE OGSÅ BILDESERIE: Drøbak Havneblues 2012 fredag

Anders Strand Kvartett

Neste band ut på scenen, var Anders Strand Kvartett. Anders Strand er kjent for mange som mannen bak trommene i Drøbak Bluesband. I denne sammenhengen har han overlatt stikkene til Henrik Maarud, som med et hav av rutine styrer takten i samarbeid med bassist Njål Rå.

Anders Strand gjør seg godt fremst på scena og viste seg fredag kveld frem fra sin beste side. I bandet finner vi også Kristian Wentzel på tangenter. En mann som er arvelig belastet i god blues og soultradisjon, med gener fra sin far Morten Wentzel og onkel ”soulkongen” Geir Wentzel.

Drøbaksvenn

Kveldens mest hardtslående band, har et godt forhold til Drøbak, og ut i fra tilbakemeldingen fra publikum har Drøbak et godt forhold Erik Harstad og So What. Nå kom bluestrøkket, og nå kom trampeklappene.

Erik Harstad skriver gode låter og spiller gitar som om det var hans siste time. Slikt står det respekt av. Innimellom låter han bort mikrofonen til Arild Steinsrud, som med sin hese Johnny Winter røst gir bandet en ekstra dimensjon i retning av 70-tallsrocken. Dermed var det duket for fest og festivalstemningen var komplett.

Steep

Og med en slik stemning på plass, så ble det en ren parademarsj for Drøbaksbandet Steep som fikk æren av å avslutte denne kvelden. Steep spiller mye coverlåter, noe som så ut til å treffe bra hos de fleste festivalgjengerne.

På set-lista stod det mye av Foo Fighters, Aerosmith og Bon Jovi. Og ja, det blir fest av mindre. Steep’ egne låter står ikke tilbake for de coverlåtene de spiller. Neste gang kan vi håpe at de kjører et helt set med egne låter. En gang bør de ta det spranget, og det kan like gjerne være nå.http://www.oblad.no/bildeserier/dr-bak-havneblues-2012-l-rdag-1.7462094