Med 250 tilhørere i salen på Dyrløkke skole ble Richard Andreas Salvesen (18) tildelt Frogn kommunes kulturstipend.

DRØBAK: Slagverktalentet mottok sjekk og blomster fra Ordfører Thore Vestby. – Det er en ære å få dette stipendet. Jeg har søkt på mange, så det er moro å vinne ett, sa Salvesen før han satte seg bak trommesettet og viste med klare takter hvorfor han var stipendet verdig. – Jeg får spille litt som takk, så får dere vurdere om jeg er verdt det.

Før utdelingen av stipendet stod på programmet, så hadde 130 av elevene fra kulturskolen vist hva de er gode for. Først ut var skolens eget symfoniorkester med julesymfonien pastorale per la notte di natale (Heinichen, Johann David). – Det er ikke mange har eget symfoniorkester, men det har vi altså i Frogn, sa Hege Elnæs, rektor ved Kulturskolen, etter konserten. –Og når vi ser på hele forestillingen, så handler dette om samspill. Denne konserten er fri for soloopptredner. Her viser vi hvilken bredde elevene våre representerer.


Spilte på (h)jul

Og bredden er stor hos kulturskolen. Noe ble tydelig utover i konserten. Alt fra det sjarmerende barnekoret, de spilleglade i After 7, bandet The Reeindeers og det store strykeorkesteret.

Slagverkensemblet imponerte med å bare spille på (h)jul. Her ble dekk og felger båret frem på scenen når de skulle fremføre verket, Å, Hjul med din glædje. Orginalt og morsomt. Birk Staven (8) fra ensemblet hadde sin første opptreden på julekonserten. – Dette var gøy! Kult å spille for publikum. Det har jeg ikke gjort før. Nå gleder jeg meg til å spille flere konserter, sa den unge musikeren før han også måtte ta del i ryddingen av salen.

Blomster og ros

Hege Elæs fikk blomster fra kommunalsjef Olav Neander og kultursjef Pål Mørk for sin innsats og sitt engasjement som rektor. Vel fortjent om man skal dømme ut i fra applausen.

Nytt av året var en opptreden fra Famelinja. De fremførte et utdrag fra den kommende oppsetningen Footloose, som har premiere i mars 2012.