Med god vind i seilene, i disse prognosedager, så er humøret i Miljøpartiet De Grønne (MDG) på topp. Partiet står sterkt i Akershus, og et av de mest aktive lokallagene finner vi på Nesodden.

NESODDEN: Grønn festival arrangeres på idylliske Hellviktangen av MDG og Grønn ungdom. Festivalen har som mål å samle de med interesse for grønn filosofi og livsstil. Derfor har de også flere samarbeidspartnere fra andre poltitiske ståsteder. Det er fjerde gangen festivalen går av stabelen.

Se bilder fra festivalen her

Publikum kunne handle økologisk i de mange bodene, eller få informasjon fra MDG, NOAH eller Miljøagentene. Og for de som ville fylle magen var tilbudene mange. Det var salg av sveler og Raw-food, økologisk barbeque, vegansk mat og kaker som ikke inneholdt melk sukker eller gluten. Virkelig noe for en hver smak.

Foredrag

Inne kunne de besøkende høre på foredrag av Thomas Hylland Eriksen, Marie Loe Halvorsen og Shoaib Sultan med flere. Alt under ledelse av møteleder Øyvind Solum, 1. kandidat til stortingsvalget for Akershus MDG.

Lang artistliste

På verandaen til Hellviktangen kulturhus var det ikke mindre en 17 konserter fra klokka 12.00 til 21.00.  Lars Beckstrøm fra DeLillos fra Nesodden var en selvskreven gjest, og fra Drøbak kom Paulin Voss med band. En annen var Jonas Aasen fra Nesodden, som til daglig spiller i Jonas Aasen & The Wranglers, søndag stilte han kun med makker Lena Vea Knutsen som korist. – Det er andre gangen jeg spiller på festivalen, forteller den talentfulle gitaristen/vokalisten mens han pakker gitar og munnspill etter endt jobb.

– Det er en veldig fin sak, og festivalen har vokst seg større for hvert år. Veldig spennende å være med. Litt politisk korrekt, selv om jeg ikke er medlem av MDG. Men jeg hadde ikke stilt på et Frp-arrangement, ler Nesoddingen som i fjor kom med EP’en ”Forgive In Time”.

TILBAKE TIL BADEBYEN.NO