Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du velge kampsport på toppnivå i Follo

Artikkelen er over 5 år gammel

Kampen om plassene på de videregående skole er igang, og nå kan det bli kamp om et nytt fag

Mannen bak 33 norgesmestere blir trener

FROGN: Idrettslinjen ved Frogn videregående skole vil fra høsten  tilby toppidrett for utøvere i kampsport.

– Men det haster med å søke på dette toppidrettstilbudet. Fristen er 1. mars, forteller avdelingsleder for idrettsfag ved Frogn videregående skole, Synnøve Aas Gulvik.

Tente umiddelbart

Kjetil Rygh i Nesodden Taekwondoklubb fikk umiddelbar positiv respons da han spurte om Frogn videregående skole ville ha taekwondo som valgfag.

– Jeg ble tatt imot med åpne armer, og fra høsten av vil jeg være her ved Frogn videregående skole hvor jeg skal lære elevene det jeg kan om taekwondo, sier Rygh.

Og det er ikke hvilken som helst mann skolen nå har huket tak i. Kjetil Rygh har vært medlem i Nesodden Taekwondoklubb siden 1985. Siden da har klubben fostret 33 norgesmestre.

– Jeg har vel trent alle norgesmesterne. I tillegg har jeg tidligere vært landslagstrener i Taekwondo, sier Rygh, som stiller opp for elevene ved Frogn i egen fritid.

Les også: Futsal-gutta fra Drøbak gir fotballer til Afrika

Elever som velger taekwondo som valgfag vil ha dette valgfaget fem timer i uka.

Rygh er opptatt av å få fram at man ved Frogn videregående skole ikke fokuserer alene på taekwondo, men på kampsport generelt.

– Jeg ønsker å lære elevene noe om toppidrett generelt, kampsport spesielt.

– Kan du antyde hvor mange ungdommer det er plass til i et valgfag som kampsport?

– Skal jeg antyde noe, vil jeg si et sted mellom fire til 10 utøvere, sier Kjetil Rygh.

Her kan du søke kampsport ved idrettslinja på Frogn vgs.

– Svært bra

Avdelingsleder i idrettsfag ved Frogn videregående skole, Synnøve Aas Gulvik, er glad for at skolen nå også kan friste elevene med toppidrett kampsport fem timer i uka.

– Kampsporttilbudet er et tilpasset treningstilbud med variert basistrening rettet mot kampsport. Det er rom for egentrening innenfor din egen kampsportgren, samt veiledning fra erfarne trenere fra ulike kampsportgrener, sier Aas Gulvik, som legger til:

– Vi er glade for at Kjetil Rygh har påtatt seg oppgaven med å være lærer og instruktør i sin egen fritid. Her er det kompetanse i massevis. Kjetil Rygh vil være en stor ressursperson for Frogn videregående skole, sier Aas Gulvik.

Idrettslinjen ved Frogn videregående skole har store ambisjoner. Målet er å kunne gi det beste toppidrettstilbudet som skal kunne konkurrere med de private tilbudene.

– Vi vil bli gode på å veilede elevene som går idrettsfag til å bli toppidrettsutøvere. Ved Frogn vgs. skal det være mulig å satse både på idrett og skole, sier Aas Gulvik.

Frogn videregående skole har i dag 60–70 elever som har faget toppidrett. Idrettene som det satses spesielt på er håndball, fotball, langrenn, sykkel, ridning og nå kampsport.

Se video:  Holdt kurs i selvforsvar

Kommentarer til denne saken