Gå til sidens hovedinnhold

Ulovlig tilgrising

Artikkelen er over 7 år gammel

Forrige onsdag fikk de som kom hadde parkert på Sjøtorget seg en unødvendig overraskelse når de kom for å hente bilene sine.

FROGN: Det var mange som kom med båten etter endt operaforestilling på Oscarsborg, og når de kom bort til sine parkerte biler fant avisen Standpunkt fra Nei til EU, festet under vindusviskerne.

Politivedtektene for Frogn kommune er helt klare på dette punktet. ”§ 18 Hindre tilgrising, Forskrift om politivedtekt, Frogn kommune, punkt fire: å spre opprop, reklame o.l. ved å etterlate seg slikt materiell på parkerte kjøretøyer.” Og i punkt tre samme paragraf: Å henge opp kunngjøringer, plakater e.l uten politiets tillatelse”.

Vi har sendt henvendelse per mail til Nei til Eu (22. august  og 29. august), for informasjon om hvem som har vært ansvarlige for dette, uten å få svar på dette.

Absolutt forbud

Hos Frogn kommune er de klare i sin sak. – Det må således forstås som et absolutt forbud mot slik plassering av materialet som faller inn under begrepene i § 18 nr. 3, skriver Cecilie Wiik, juridisk rådgiver i Frogn kommune.

Politivedtektene som er laget for å hindre tilgrising, kan altså ikke misforstås. Og mange eksemplarer av avisen Standpunkt fra Nei til Eu havnet da også på bakken i strandsonen. I Drøbak er det mange som frivillig holder orden i nærmiljøet sitt, og byen fremstår da også som ganske ”ren” for tilreisende og turister.

Sakens ironi?

– Frogn kommune kan ikke se at politivedtektene åpner for adgangen til å søke om unntak for forbudet som gjelder spredning av «opprop, reklame o.l» ved plassering på kjøretøy, hverken fra politiet eller kommunen, forteller Wiik.

Inne i avisen Standpunkt kan man ironisk nok lese at: ”- framtida vår er viktigere enn friheten til å forurense”.

TILBAKE TIL BADEBYEN.NO