FROGN: Norsk Caravan Club er ikke tapt bak en vogn. Nå protesterer de mot at bil og campingvogn som frem til nå har fått komme gjennom Oslofjordtunnelen, må kjøre rundt.

– Dette er jo det glade vanvidd! erklærer visepresidenten i Norsk Caravan Club.

Fikk kjøre etter brannen

Bjørn Johansen representerer rundt 25.000 medlemmer Norge rundt. Og tror nesten ikke det han hører om at det nå er forbudt med kjøretøy over 12 meter i Oslofjordtunnelen.

Forbudet erstatter forbudet mot kjøretøy over 7,5 tonn, som ble innført etter brannen i et vogntog 23. juni i fjor.

– Er det mange av medlemmene som har kunnet kjøre gjennom Oslofjordtunnelen frem til nå, som må kjøre rundt?

– Å ja! Alle! Du er jo ikke i nærheten av 7,5 tonn med campingvogn, påpeker Johansen. Forbudet mot kjøretøy over 12 meter rammer alle fritids- og feriereiser med bil og campingvogn, slår visepresidenten fast.

Les flere nyheter her!

– Over 12 meter helt normalt

Johansen viser til at en personbil gjerne er mellom fem og seks meter. Så kommer draget på campingvognen, som er litt under en meter. Da gjenstår det under seks meter til campingvognen for at ekvipasjen ikke skal bli for lang.

– Det er helt normalt å komme med ei campingvogn som er over 12 meter. Det er under 12 meter som er unormalt. Likevel har de fleste en vekt på under 3,5 tonn, så du kan kjøre med vanlig førerkort klasse B. Så dette forbudet rammer en stor gruppe. Og da snakker vi om helt normale kjøretøy som ikke har noen problemer verken med bremser eller motorkraft, sier Bjørn Johansen.

Les også:

Skjønner ikke skiltet

Han reagerer på skiltene som forteller om forbudet mot kjøretøy over 12 meter.

– Skiltet viser en lastebil med tilhenger. Jeg må si at da hadde jeg strøket til førerprøven, for det hadde jeg ikke forstått gjelder også campingvogn eller bobil. Og jeg tror det er mange med meg som ikke hadde skjønt det, sier Johansen.

8000 kroner i bot

Norsk Caravan Club har nå lagt ut en advarsel på sine hjemmesider om at en kjøretur gjennom Oslofjordtunnelen fort kan bli en kostbar affære.

Anmeldelse og en bot venter de som blir stoppet og funnet for lang. Forleden ble en mellomstor bil med campingvogn stoppet. Lengden på ekvipasjen ble målt til 12,7 meter.

Dermed ble sjåføren anmeldt for ikke å ha overholdt forbudet mot kjøretøy over 12 meter.

Hva syntes du om lengdeforbudet i Oslofjordtunnelen? Si din mening i kommentarfeltet under!