Takk for meg

Anne Michalsen tar med seg gode minner fra perioden som rektor ved Dal Skole.

Anne Michalsen tar med seg gode minner fra perioden som rektor ved Dal Skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Denne uken har Anne Michalsen har sine siste dager som rektor ved Dal skole. – Det er ikke med lett hjerte jeg forlater skolen, sier Anne, Jeg kommer til å savne barna og kollegaene.

FROGN: – Det  har skjedd så mye gledelig i løpet av disse årene, forteller den avtroppende rektoren, skolen var klar for et løft og jeg var klar for å gjøre en forandring her. Forutsetningene for å få til et godt resultat var tilstede, og når vi ser på resultatene på de nasjonale prøvene for eksempel, så ser vi at vi har gjort noe riktig.

For å få en forandring måtte det inn en annen struktur.
–  Rektorgruppa tok godt i mot meg, og fra de har jeg fått mye støtte. Vi er den minste skolen i kommunen. Men, jeg føler ikke at vi har måttet rope ekstra høyt for å bli hørt.

Mye kompetanse

En viktig ting vi ha innført er erfaringsdeling. Den viktigste kompetansedelinga skjer på arbeidsplassen. Og, når vi deler vår kunnskap med hverandre er det nok det som har gitt det raskeste reusultatet.

Forutsigbarhet for elevene

Vi har også hatt en stor endring i klasseledelse. Alle lærerene føler seg i dag bedre til å lede sine klasser. Elevene vet hva hva målet for timen er, og lærerene vet hvordan de skal forbrede elevene på at timen starter og hvordan den skal avsluttes.

Rektorassistent

Michalsen  slutter 1. mai og går da over som rektorassistent ved en skole i nærheten av hjemmet.
– Skolen har 530 elever, så det er klart at det blir noe annet. Her på Dal kjenner jeg alle elevene ved navn, noe som igjen bidrar til at jeg tar med meg mange gode minner herfra.

PepsiMax

Det er ikke lett å få Anne til å ta frem bare et eksempel på et godt minne hun tar med seg. – Skal jeg bare nevne en episode? spør hun tankefullt. – Da må det bli den gangen noen av elevene troppet opp på kontoret mitt med kake. De hadde også fått med seg at jeg er spesielt glad i PepsiMax, så de hadde også det med seg. Det er så mange slike opplevelser jeg tar med meg.

Jeg ønsker alt godt til alle elevene og til de ansatte. Det er mye bra i vente for de som er knyttet til skolen. Dal skole kommer alltid til å være med meg, som leder og som menneske.

Artikkeltags