Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt like populært

Artikkelen er over 9 år gammel

– Det som er fantasisk er engasjementet hos foreldrene, forteller Rita Schaffer mens hun egentlig ikke har tid til å prate. Rita løper mellom de forskjellige salgsbodene og passer på at alt går på skinner. – I disse travle førjulstider har foreldrene ordnet med alle de fantastiske sakene som vi selger nå i dag.

DRØBAK: Om man ikke hadde fått julestemningen enda, så var den så absolutt til stede på montesorriskolen under årets julemarked. Fregnete nissefjes og røde luer dukket til stadighet opp i vrimmelen av mennesker. – Det sosiale rundt arrangementet er viktig, sier Rita. I forkant har foreldrene møttes for å lage ting, noe som gir et godt samhold i foreldregruppa.

Bordene rundt om i skolebygget bugnet av flotte saker. Hjemmelaget saft, nystekte brød, kryddersild og julepynt. – Den mest populære salgsgjenstaden er arrangamentene. Her kjøper man plass til seg selv, eller gir bort til andre. Vi har noene som selger bort en dag hjemme hos seg selv, med pizzabaking eller kakeverksted. Det er vin –og tapaskvelder,  kurs i stressmestring, vannsportdager og whiskeysmaking. I disse dager er det å kunne få opplevelser kanskje viktigere enn det å få fysiske gjenstander. Og har man ”alt”, så er det få en sånn gave noe uteom det vanlige.

Pengene går til barna

–  Vi er en liten skole, så pengene fra julemarkedet kommer godt med. Alt vi får går rett til FAU, og dermed direkte til barna. I fjor anla skolen kunstgressbane finasiert av julemarkedet, så resultatet er godt synlig.

Koret åpnet ballet

Markedet ble åpner klokken ett av skolens eget kor. Når de var ferdige med sine julesanger kunne salget begynne. Mange gikk fort bort og kjøpte ting de på forhånd hadde sett seg ut. De før omtale fuglekassene fikk også ben å gå på. En mann kjøpte hele syv stykker.

– Dette er kjempeartig, sier Rita engasert før hun løper inn igjen for å passe på at alt går riktig for seg.