Seiersmarsj for storstue til 62 millioner i Frogn

SEIERSMARSJ: Unge musikanter blåste en seiersmarsj for politikerne etter at vedtaket var gjort.
FOTO: TOM ULLSGÅRD

SEIERSMARSJ: Unge musikanter blåste en seiersmarsj for politikerne etter at vedtaket var gjort. FOTO: TOM ULLSGÅRD

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

FROGN: Korpsmusikken i Drøbak hadde tatt på seg finstasen, og igår kveld kunne de blåse en seiersmarsj for det politiske vedtaket om et flerbrukshus.

Flerbrukshuset blir liggende på Dyrløkke der Søndre Follo brannvesen tidligere hadde sin stasjon, planen er at huset skal kunne åpnes med en julekonsert i 2014. Den skal rives, det skal også boligene i tilknytning til brannstasjonen.

Det har vært en lang vei frem til gårsdagens vedtak. Nærmere bestemt på 14 år. Det skulle bygges en ny kirke etter at gamle Frogn kirke brant. kalkyler, kirken, kulturen og de politikerne har ikke spilt samme melodi.

Det har vært en drakamp om forholdet mellom kirkelige rom og annen bruk, og politikerne har ikke vært villige til signere tidligere forslag. Etter det ØB erfarer har til og med den nye biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt, nå vært inne i saken og bidratt til en løsning.

LES OGSÅ: – Dette er en stor dag i Frogn, endelig får vi et flott og etterlengtet bygg

Smilte som sola

Ordfører Thore Vestby smilte (H) om mulig enda bredere enn vanlig da 24 av 31 represnetanter stemte for en forprosjektering. Bare Venstre og Frp som ville ha et flerbruskhus i sentrum, stemte mot.

– Vi har fått et hus med to store brukere som samarbeidspartnere, kultur og kirke, sa Frogn-ordføreren.

Det ble varaordfører Rita Hirsum Lystad (Ap) som på minimalt av tid kunne summere opp det saken dreier seg om.

– Dette er tilnærmet en høytidsdag, både for kirken og kulturen. Forpliktelsen var en arbeidskirke, dette svarer opp kravet og gir både foir kirke og kultur, sa Hirsum Lystad som trakk frem en annen viktig faktor med byggingen av flerbrukshuset; det frigjør Dyrløkkeåsen skole for mer bruk til idrett.

Etter det ØB erfarer går det mot kommunalt eierskap.

Prislappen kan settes på mange måter. Prosjektet er priset til 62 millioner. Tidligere er det brukt 7 millioner knyttet til andre alternativer, og det må bygges fire nye boliger som i dag ligger på brannstasjonstomten. Heller ikke tomtekostnaden er regnet inn.

– Prislappen blir minst 100 millioner, sa Ole Scheie (Frp).

Så får man rett og slett velge hva man vil legge inn og ta ut når regnskapet settes opp.

Les flere nyheter her!

Fikk ros

Bak prosjektet som ble vedtatt forprosjektert og vedtatt, står en arbeidsgruppe som fikk veldig mye ros i kommunestyret.

I gruppen har Møyfrid Hveding (Kirkelig fellesråd), Thor Arne Prøis (kirkeverge), Dag-Kjetil Harberg (sogneprest), Gunnar Bjerknes-Haugen (Frogn kulturråd), Åsmund Berg (Frogn eldresenter), Pål Mørk (enhetsleder kultur og fritid), Helge Elnes (enhet for kultur og fritid i kommunen), Pål Andresen (enhet for kultur og fritid), Gro Paulsen (Frivillighetssentralen) og Erik Viktor Wedde (hovedverneombud Frogn kommune) vært medlemmer.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags