Treffer blink i markedet

BLINK: Megalink produserer elektroniske blinker. Daglig leder Arne Roaldsøy og programvareprogrammerer Dag Ivar Findreng selger til hele verden. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

BLINK: Megalink produserer elektroniske blinker. Daglig leder Arne Roaldsøy og programvareprogrammerer Dag Ivar Findreng selger til hele verden. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Megalink i Drøbak leverer blinker til hele verden. Likevel er de mest stolte av at NRK nå promoterer blinkene deres for skiskytterverdenen.

DEL

DRØBAK: – Vi prøvde ut vårt nye system for første gang under NM i skiskyting på Voss. Noen tv-seere la kanskje merke til at papplaten til Ola Lunde var byttet ut med et elektronisk bilde på skjermen. Det var våre blinker som kom opp på tv-skjermen til folk, forteller daglig leder Arne Roaldsøy.

Mange av de internasjonale sendingene i skiskyting er det en NRK-produsent som står for. Han hadde ansvaret for sendingene fra OL i Sochi selv om det var TV2 som hadde rettighetene.

– Derfor er det så hyggelig at NRK-produsenten ble så fornøyd med blinkene og programvaren vår, sier Roaldsøy.
Programvaren og blinkene er allerede godkjent i Norge. Nå er Megalink i gang med søknaden om å få det internasjonalt godkjent.

– Jeg tror det er et press på dem som skal godkjenne løsningen vår, siden tv ønsker den. Tysk tv blir nøkkelen til om dette er noe som blir godt kjent, tror Roaldsøy.

Her kan du stemme på din favorittbedrift

To skyttere

Megalink ble startet av to skyttere fra Drøbak i 1987. Den gang ble det skutt på pappskiver. De to skytterne, Leif og Pål Bakken, var enige om at elektroniske skiver var fremtiden. I 1991 dannet de et aksjeselskap.

– Den elektroniske skiven er utstyrt med sensorer som fanger opp hvor kulen treffer. Lydbølgene etter kulen treffer sensorene som sender lydbølgene til en pc, som beregner nøyaktig hvor kulen traff, forklarer Roaldsøy som selv er aktiv skytter.

Her er de andre nominerte:

Matvarer fra hele verden

Kler opp soldater og politi

Cacas eser ut av lokalene

Pynter opp i landskapet

Patent

En av tingene de ansatte i Megalink er stolte av, er patentet på et kvalitetssystem.
– Dette systemet fanger opp om det er noe feil på skivene før det skytes. På den måten blir all skyting rettferdig. Er det feil på skiven kan arrangøren ordne opp i problemene før det skytes, eller velge å ta skiven ut av konkurransen, beretter Roaldsøy.

Det er ikke bare til skiskyting Megalink leverer blinker. De leverer blinker til skytterlag og pistolklubber rundt om i landet, samt mange andre land.

– Norge er vårt største marked, men vi leverer også mye til Sverige, Danmark og USA. Også Finland, Sør-Korea og Kina er store kunder, forteller daglig leder Arne Roaldsøy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken