Gå til sidens hovedinnhold

Gav 100.000 kroner for Pondus-stripe

Se tegningen som gikk for 100.000 kroner på Oscarsborg

Artikkelen er over 6 år gammel

FROGN: Noen er mer glad i tegneseriefiguren Pondus enn andre. Men selv om disse skulle slumpe til å ha økonomisk pondus til å punge ut en slant med penger, hadde ikke tegner Frode Øverli forestilt seg at noen ville gi 100.000 kroner for en originalstripe. Derfor satte han prisen "latterlig høyt".

- Det er litt uvirkelig, for jeg satte egentlig bare en tøysepris for å skremme vekk eventuelle kjøpere. Stripen var egentlig ikke til salgs, sier Øverli til dn.no.

På den annen side syntes anser han ikke salget som noen strek i regningen.

- Litt skremmende

– At noen er såpass ivrige at de betaler 100.000, er hyggelig, men også litt skremmende. Jeg hadde egentlig tenkt å ha den på mitt eget kontor, men hvis noen er så gale at de betaler den prisen, så skal de få den, uttaler han videre.

Tema i 100.000 kroners-stripen  er at AC Milan leder 3–0 mot Liverpool til pause. Selv Vårherre kunne vel ikke snu kampen for Liverpool? Det tegnede øyeblikket har Gud, Jesus og Champions League-finalen i Istanbul i 2005 på rollelisten.

- Mannen som kjøpte stripen er bergenser og i 40-årene, røper Håkon Strand som er Øverlis agent.

- Han omtalte seg selv som sindig, men gal.

Frode Øverli har fått bud på den sagnomsuste stripen flere ganger, uten å ville selge.

- Det henger en kopi i Liverpool-museet i Liverpool, ved siden av Champions League-pokalen, med oversett tekst, forteller Håkon Strand.

Stor utstilling

Lørdag åpnet "20 år med Pondus og vennene hans" jubileumsutstilling i Galleri Oscarsborg.

Daglig leder i Avistegnernes Hus, Erik de la Forest, som står for utstillingen kaller åpningshelgen en stor suksess.

- Det var en veldig god start, og det er viktig for fortsettelsen, sier de la Forest, som anslår at rundt 300 besøkte galleriet på åpningsdagen 13. juni.

Les om forberedelsene og utstillingen:

20 år med Pondus og vennene hans

Kjøper fikk hakeslepp

Den aller første Pondus-stripen Frode Øverli tegnet for tjue år siden er også utstilt. Prislapp er 50.000 kroner. Tanken var også her at han skulle beholde tegningen selv.

I følge Øverli-agent Håkon Strand, var også denne stripen på nippet til å bli solgt. Det vil si; kjøperen hadde ikke sjekket prisen, og fikk etter sigende hakeslepp da han så denne.

– Han ombestemte seg, sier Håkon Strand som ikke ser bort fra at stripen finner en annen  kjøper.

- Jeg har en mistanke om det, sier han uten å utdype.

De andre tegneseriestripene som stilles ut på Oscarsborg har en pris på rundt 6000 kroner.

Godt salg

Utstillingen som åpnet lørdag, vil henge ut august. Den første helgen ble det solgt tegneserieoriginaler og trykk for tilsammen 335.000 kroner.

Andre tegneserier som stilles ut er Rocky, Lunch og Zelda, og tegninger av Fredrik Skavlan.

- De som har solgt mest er Kellerman, Lund og Øverli. Vi håper også at Skavlan tar seg opp etter hvert, sier Erik de la Forest.

Kommentarer til denne saken